PİYASALAR
  • Dolar
  • Artis var
  • 1.8260 TL
  • Euro
  • Artis var
  • 2.3260 TL
  • IMKB
  • Artis veya dss yok
  • 0.0000
  • Altın
  • Artis var
  • 92.9460 TL
RÖPORTAJLAR
E - GAZETE
referansgazetesi.com.tr online gazete oku SAYI-488
Resmi İlan
Ana Sayfa                                                               
Devleti 30 milyon lira dolandırdılar
09 Ocak 2012, Pazartesi

Gaziantep'te sahte evrakla yaklaşık 30 milyon lira tarım destekleme primi aldığı belirlenen suç örgütüne yönelik olarak Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, İslahiye Tarım Müdürlüğünden sahte evrakla tarım destekleme primi alarak devleti dolandırdığı iddia edilen suç örgütü olduğunu tespit etti. İslahiye Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatları doğrultusunda örgütü bir yıl boyunca teknik ve fiziki takibe alan ekipler, liderliğini Halil K'nin (45), yardımcılığını Ebru Ç'nin yaptığı suç örgütünün üyelerinin yakalanması amacıyla Gaziantep, Adana, Yozgat, Kahramanmaraş, Kayseri, Nevşehir, Hatay ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Halil K. ve Ebru Ç. ile Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli bir memur ile Hatay Ticaret Borsasından iki görevlinin de bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.

Evlerinde çok sayıda sahte evrak ve resmi belge ele geçirilen zanlıların 60 paravan şirket kurduğu, sahte evrak tanzim ederek yaklaşık 30 milyon lira tarım destekleme primi alarak devleti zarara uğrattığı tespit edildi. Zanlılardan Ebru Ç'nin bir yıl önce Batman'da sahte evrakla tarım destekleme primi alan suç örgütüne yönelik operasyonda tutuklandığı, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirlendi.

Örgüt üyelerinin çoğunun çeşitli suçlardan sabıkaları bulunduğu bildirildi. Yaklaşık bir yıl önce Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İslahiye merkezli düzenlenen operasyonda sahte evrakla tarım destekleme primi alarak devleti milyonlarca lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 67 kişi ile bugün yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlıların birbiriyle bağlantısı olduğu tespit edildi. Zanlıların, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

 

 

 

 

"3. SAYFA" kategorisine ait diğer haberler
Türkiye devri başladı » "Türkiye devrinin başladığını belirten Sa…" Eruslu’da değişti » "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma …" Büyükşehir Belediyesi Uk » "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kardeş …" 2012 Hedefi 6 Milyar Dol » "Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Ku…" Yeni hedef, lokumla yüzd » "Şölen Çikolata'nın Yönetim Kurulu Başkan…" Gaziantep’ten Van’a gönü » "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı…" TOKİ'den tarihi yapıları » "Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlı…" Basın demokrasinin vazge » "Gaziantep Valisi Erdal Ata, çoğulcu ve k…" Devleti 30 milyon lira d » "Gaziantep'te sahte evrakla yaklaşık 30 m…" Makamlar geçicidir, önem » "AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer…" Basın demokrasinin vazge » "10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle çeşit…" Tescilli küstah! » "Fransızların işgal ettikleri Gaziantep't…" SANKO'ya ziyaret » "Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl …" Kent Konseyi Muhtarları » "Gaziantep Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Ş…" Organ ticaretine neşter » " Antalya, Gaziantep ve Artvin'de eş zama…" Binlerce öğrenci deprem » "Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenle…" ''Biz şehrimizin irileşm » "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Gü…" TÜMSİAD yönetim kurulu S » "Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMS…" Gto’dan El Sanatları Çal » "Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından…" 'Özgürlük Kafilesi' Suri » "…" Hızlı tren rotayı GAP'a » "Şanlıurfa Yüksek Hızlı Tren Projesi'' ko…"
GAZETE MANŞETLERİ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

HAFTANIN ANKETİ
Sizce yeni yapılacak anasaya değişikliğinde türbanla ilgili bir değişiklik yapılmalı mı
Evet
Hayır
Karasızım
Bilmiyorum