İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde 3-9 Ağustos 2022 tarihleri arasında asayiş suçları ile mücadele kapsamında uygulama, denetim ve operasyonların yapıldığı belirtildi.

Yapılan çalışmalarda, 35 adet ruhsatsız tabanca, 15 adet ruhsatsız tüfek, 9 adet kurusıkı tabanca
318 adet fişek ele geçirildiği ve 176 faili meçhul hırsızlık olayının aydınlatıldığı bildirildi.

Uygulamada, çeşitli olaylara karıştıkları tespit edilerek yakalanan 848 şüpheliden, 174'ünün çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandığı, 7'si hakkında adli kontrol kararı verildiği, 675 şüphelinin serbest bırakıldığı ve çeşitli suçlardan aranan 407 şüpheli yakalanarak adli mercilere teslim edildiği bilgisi verildi.

Ayrıca, Maarif Kavşağı, Suburcu, Karagöz Caddeleri, Ünaldı, Tekstilkent, Bozoklar Mahalleleri ve Demokrasi Meydanında şüpheli şahıs ve araçlara yönelik yapılan asayiş uygulamalarında, 577 aracın denetletildiği ve 2 bin 337 kişinin GBT sorgusunun yapıldığı bildirildi.

Uygulamada, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet şasi ve motor numarası silinmiş motosiklet, 1 adet çalıntı motosiklet ve bir miktar uyuşturucu maddenin ele geçirildiği belirtilirken, aranan 12 şüpheli şahıs ile birlikte toplam 18 şüphelinin yakalanarak haklarında yasal işlemin başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.