Göçer, parti çalışmalarının yanı sıra il genelinde ve ilçelerde çeşitli programlar gerçekleştirerek, esnaf ve vatandaşın sorunlarını, sıkıntıları ile taleplerini dinlemeye devam ediyor.
Esnaf ziyaretleri kapsamında kentin farklı noktalarındaki sektör temsilcilerini ziyaret eden Göçer, bu hafta da Şahinbey ilçesindeki Tüfekçi Yusuf Bulvarı üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti.
Esnafın ekonomik anlamda çektiği sıkıntılara dair beklenti ve taleplerini dinleyen Göçer, esnaf ile uzun uzun sohbet etti.
Esnafın sorun ve taleplerini birinci ağızdan dinleyen Göçer, ziyarette esnafa HÜDA PAR'ın misyonunu ve vizyonunu anlattı.
Ayrıca vatandaşlarla da sohbet eden Göçer, esnaf ve vatandaşların sorularını cevapladı.
Ziyaret sırasında esnafın ekonomik sıkıntılarını dinleyen Göçer, girdiği her işletmede işlerin çok düşük olmasından yakınan esnaf ile karşılaştı.
Esnafın sıcak ve yoğun ilgisiyle karşılaşan Göçer'e yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, artan enflasyon, orantısız zamlardan kaynaklı satış yapamamaktan, her geçen gün artan hayat pahalılığından ve işlerin düşük olmasının yanı sıra yetkililerin zamlara çözüm bulmamasından yakındı.
Hayat pahalılığı ve fiyat artışlarından da yakınan esnaf, kepenk kapatma ile karşı karşıya kaldıklarını ve iflasın eşiğine geldiklerini anlattı.
Ekonomik krizi derinden hissettiklerini belirten esnaf, artan maliyetlerin esnafın belini büktüğünü ve girdi maliyetlerinin artmasından, elektrik ve su faturalarının yüksekliğinden şikayetçi oldu.
Ziyaret esnasında esnafın dile getirdiği sorunları ve sıkıntıları not aldıran Göçer, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, ekonomik krizin en çok vatandaşı ve esnafı mağdur ettiğini söyledi.
Kentin her bölgesinde ekonomik sıkıntıların yaşandığı benzer tablolarla karşılaştıklarına dikkat çeken Göçer, zamlardan ve ekonomik istikrasızlıktan dolayı esnafın zor bir süreçten geçtiğini ve yetkililerin ekonomik sorunlara bir an önce çözüm bulması gerektiğini belirtti.
Esnafın perişan durumda olduğunu belirten Göçer, esnafa desteğin şart ve kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
Yapılan zamların piyasadaki hareketliliği bitirdiğini belirten Göçer, durgunluğun özellikle küçük esnafı zor duruma soktuğunu söyledi.
'Esnaf sattığı ürünün yerine tekrar ürün koyamıyor'
Esnafın en çok ekonomik sıkıntılardan mustarip olduğunu ve zamların esnafı ciddi anlamda mağdur ettiğini ifade eden Göçer, 'Esnafımızdan dinlediğimiz kadarıyla her gün bir zam geldiğini ciddi manada zamların sürekli olduğunu dile getiriyorlar. Esnaf bu durumu bazen dolara bağlıyor, bazen de dolar durduğunda da zamların durmadığı, sattıkları ürünlerin yerine yeni ürün koyamadıklarından şikayetçiler. Hatta bazı esnafımız da 'kendi toptancısını aramadan ürünü satmıyor. Çünkü sürekli fiyat değişikliği oluyor.' dedi.
Esnafın ciddi anlamda hammadde sorunu yaşadığına da dikkat çeken Göçer, üretimin hat safhada olması gerektiğini, üretim olmadığı müddetçe sadece ithalatla yaşanan sorunların çözülemeyeceğini ifade etti.
'Bu memleket hepimizindir'
Ziyaretlerinde gençlerle karşılaştıklarını ve gençleri sorunları ile taleplerini dinlediklerini ifade eden Göçer, 'Yine gençlerimizle buluştuk, gençlerimiz 'üniversite okumak yetmiyor, birde iş bulmakta zorundayız' diyorlar. Bu kaygıdan dolayı da gençlerimizden bir kısmının Avrupa'ya gitme niyetlerinin olduğunu gördük. Ama biz HÜDA PAR olarak 'bu memleket hepimizindir' diyoruz. Gencimizle, yaşlımızla, esnafımızla bu memlekete sahip çıkmamız gerektiğini dile getiriyoruz. Fakat yarınlarımızı, gençlerimizi, istikbalimizi bu konuda memnun etmemiz lazım. Yoksa eksik ve aksak kalmış olur. Biz geleceğimizi teminat altına almazsak, yarın hep beraber zarar etmiş oluruz.' ifadelerini kullandı.
'Esnafımıza yazık oluyor'
Esnafın kira, elektrik ve diğer girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasından yakındığına dikkat çeken Göçer, 'Devlet yapabiliyorsa esnafımıza kira, elektrik, su yardımından bulunması lazım. Bulunmadığı zaman esnafımız daha zor durumda kalıyor. Hatta bazı esnaflarımız 'eğer böyle devam ederse ben bundan sonra kepenk kapatırım' diyerek kendi kendine bir karar aldığını söylüyorlar. Gerçekten bu memlekete yazıktır. Esnafımıza yazık oluyor. Bazı esnaflarımızdan özellikle bir kısmı gerçekten iş yapamadığından dolayı dükkanını kapattığını söyleyenlerde var. Bir kısım esnafımız 'böyle giderse köyüme giderim' diyor.' şeklinde konuştu.
'Hükümet esnafı rahatlatacak adımlar atmalıdır'
Esnafın en çok hayat pahalılığından dolayı şikayetçi olduğunu belirten Göçer, 'Hükümetin akaryakıt fiyatlarını düşürmesi lazım. Akaryakıt fiyatları düşerse diğer malzemelerin fiyatları da düşer. Siz tedarik zincirini ne kadar ucuz tutarsanız bu konuda diğer malzemelerin de fiyatının düşeceğini özelikle söylüyoruz. Yani hükümete çağrımız döviz kurunun ve akaryakıtın düşürülmesi ile esnafımızı biraz daha rahatlatacaktır.' diye konuştu.