Takımların 28 futbolcudan oluşan kadrolarında 10 yabancı oyuncuya şans verebildiği Spor Toto 1. Lig'in 2018-2019 sezonu ilk devresinde, 16 takımda 90 yabancı oyuncu şans buldu. Ligde Altınordu yabancıyı tercih etmezken, ekonomik sıkıntılar nedeniyle transfer yapamayan Eskişehirspor da yabancı futbolcu oynatmadı.

Adana Demirspor ile Osmanlıspor'un 8 yabancıya şans verdiği ligde, Adanaspor, Gazişehir Gaziantep, Gençlerbirliği, Giresunspor ve İstanbulspor 7, Altay 6, BalıkesirsporBaltok, Boluspor, Tetiş Yapı Elazığspor ve Ümraniyespor 5, AfjetAfyonspor, Denizlispor ve Hatayspor 4, Kardemir Karabükspor ise 1 yabancı futbolcu oynattı.

EN GOLCÜ İSİM MARCO PAİXAO

Ligde atılan 376 golün 108'i yabancı futbolculardan geldi. 38 yabancı oyuncunun gol sevinci yaşadığı ligde 12 gole ulaşan Altay'dan MarcoPaixao ligin en golcü ismi oldu. Paixao'yu sekizer golle Adana Demirspor'dan MickaelPote, Giresunspor'danAbiolaAdedejiDauda, beşer golle Boluspor'danChukwumaAkabueze, Gazişehir Gaziantep'ten YonathanValle ve Ümraniyespor'danLeandrinho takip etti.

ÜÇ FUTBOLCU TÜM MAÇLARDA FORMA GİYDİ

Adana Demirspor'da Milan Mitrovic, BalıkesirsporBaltok'danAndrijaVukovic ve Gençlerbirliği'nde LuccasClaro tüm maçlarda 90 dakika forma giydi. 1530 dakika sahada kalan bu oyuncuları 1517 dakikayla Boluspor'danChukwumaAkabueze, 1507 dakikayla Adana Demirspor'dan MickaelPote, 1493 dakikayla İstanbulspor'dan AldinCajic ve 1491 dakikayla Altay'dan MarcoPaixao izledi.

BÜLTEN