Belçika gazeteleri De Standaard ve Knack'in Lost in Europe adlı araştırmacı gazetecilik kuruluşuyla yaptığı çalışmaya göre, 2018 yılından bu yana yakınları olmadan Avrupa'ya giden çocuk yaştaki 18 bin 292 kişiden haber alınamıyor.

Düzensiz göçmenlere insanlık dışı muamelede bulunan AB ülkelerinde bu kez binlerce çocuğun kayıp olduğu belirtiliyor. Avrupa'da kaybolan 18 bini aşkın çocuğun akıbeti bilinmiyor.

Fas, Cezayir, Eritre, Gine ve Afganistan'dan yanlarında yakınları olmadan Avrupa ülkelerine giden çocuklar, suç örgütlerince kullanılmış olabileceği veya zorla çalıştırıldıkları tahmin ediliyor.

Özelikle Fransa ve Romanya gibi bazı Avrupa ülkeleri, kayıp çocukların kayıt altına almadıkları için sayının daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Romanya ve Fransa gibi bazı ülkelerde bu tür kayıp vakalarının kayıt altına alınmadığı için sayının aslında çok daha fazla olabileceği kaydedildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, her ne kadar çocukların kaybolması nedeniyle "büyük endişe" duyduklarını söylese de sorumluluğu üye ülkelere yükledi.

Avrupa polis teşkilatı, 2016'da en az 10 bin göçmen çocuğun kayıp olduğunu açıklamıştı.