Kırsal kesimde bulunan taşınmaz mesken ve ticarethanelere elektrik abonesi verilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'i ziyaret eden Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, kırsal kesimde elektrik abonesi almayı bekleyen 200 binin üzerinde vatandaş olduğunu belirterek, 'İnşallah imar barışı aranmaksızın abone verilecek. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Fatma Şahin'e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz' dedi. Keş, 'Kırsal kesimde elektrik abonesi almak isteyenler için ev tapusu yeterli olacak. Böylelikle 200 bin vatandaşın mağduriyeti giderilecek' dedi.

KIRSAL KESİMDEKİ ELEKTRİK ABONESİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Kırsal kesimde bulunan taşınmaz mesken ve ticarethanelere elektrik abonesi verilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'i ziyaret eden Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, Kırsal kesimde elektrik abonesi almayı bekleyen 200 binin üzerinde vatandaş olduğunu belirterek, 'İnşallah imar barışı aranmaksızın abone verilecek' dedi.

İMAR BARIŞI İSTENMEKSİZİN ABONE ALABİLECEKLER

İki önemli sorun için Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret ettiklerini dile getiren Keş, 'İki konuyla ilgili ziyaret ettik. Birincisi kırsal kesimlerde elektrik abone alınması sorunu için Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Belediye başkan yardımcıları Latif Karadağ ve Dr Mehmet Berk'i ziyaret ettik ve bu konuyla ilgili bize yardımcı olacaklarını belirttiler. Kırsal bölgelerde bulunan vatandaşların isletmeleri ve meskenlerine imar barışı istenmeksizin abone alabilecekler. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Fatma Şahin ve yardımcıları Latif Karadağ ve Dr. Mehmet Berk'e teşekkür ediyoruz' dedi.

RUHSAT AŞAMASINDA USTALIK BELGESİ VE ODA KAYDI İSTENECEK

Ruhsat aşamasında yetki belgesinin istenmesi gerektiğini belirten Keş, 'İkincisi de elektrikçi esnafın sorunu için. Çünkü elektrik çok tehlikeli bir meslektir. Yani bir yanlış ölümüne sebebiyet verilen bir meslektir. Bundan dolayı günümüzde ruhsatlı binalarda yetkisi olmayan kişiler elektrik tesisatı çekmekte. Bununla ilgili ruhsat aşamasında ustalık belgesi istenmesi, serbest tesisatçı belgesi istenmesi, vergi kaydı ve odamızdan kaydı istenmesini ve akıbetinde ruhsat verilmesini istedik. Yani inşaatın temelinde elektrikçi ile anlaşma sağlanması gerekiyor. Çünkü binanın elektriğini yapanın yetkili biri olması gerekiyor. Bunları kendilerine ilettik. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yardımcı olacaklarını ve ruhsat aşamasında bu belgelerin isteneceğini söyledi' dedi.

200 BİN VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK

Kırsal kesimde elektrik abonesi almayı bekleyen 200 binin üzerinde vatandaş olduğunu belirten Keş, 'Kırsal kesimde Abone almayı bekleyen 200 binin üzerinde kişi var. Elektrik abonesi alınması için öncelikle oturduğu yerin ruhsatlı olması gerekiyor. İkincisi oranın imar barışından faydalanmış olması gerekiyor. Üçüncüsü orayı 2004 yılından önce yaptırmış olması gerekiyor. Bunları belgelendirerek abone alabiliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüştük. Kırsal kesimde elektrik abonesi almak isteyenler için ev tapusu yeterli olacak. Böylelikle 200 bin vatandaşın mağduriyeti giderilecek' dedi.

ELEKTRİK TESİSATINI ÇEKMEK İÇİN YETKİLİ ELEKTRİKÇİLER OLMASI LAZIM

Konutlarda elektrik tesisatını çekmek için yetkili elektrikçiler olması gerektiğini belirten Keş, Konutlarda elektrik tesisatını çekmek için yetkili elektrikçiler olması lazım. Bu isi yapması için ustalık belgesi olacak. Piyasada yüzde 50 civarında vergisi olmayıp arada çalışanlar var. Bunların vergi veren esnafa zararı çok oluyor. Esnaf iş yapamadığı için dükkan kapatıyor. Bu vergi bakımından devlete de katkı sağlayacak' dedi.

BUNDAN SONRA BELGESİ OLMAYANLAR MESLEĞİ YAPAMAYACAK

Oda olarak daha önce denklikten dolayı belge alamayanlara belge almasını sağladıklarını da belirten Keş, 'Oda olarak daha önce denklikten dolayı belge alamayanlara belge almasını sağlıyoruz. Ustalık ve kalfalık belgeleri almasını sağlıyoruz. 20-28 Aralık arası kayıt dönemi olacak. Bu kayıt döneminde şahısların SGK'sı bir günde olsa kalfalık belgesi almaya hak kazanıyor. Herkesin belge almasını istiyoruz çünkü bundan sonra belgesi olmayanlar bu mesleği yapamayacak' dedi.

YENİ BİR İMAR BARIŞINA İHTİYAÇ VAR

Yeni bir imar barışına ihtiyaç olduğunu da belirten Keş, 'Yeni bir imar barışına ihtiyaç var. Çünkü imar barışı sırasında herkes müracaat etti ama parasını ödeyemeyenler var. Tekrar bir imar barışı olursa ödeme yapamayan vatandaşlar için iyi olur' dedi.

BAHRİ UÇAR