Yaz döneminde Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuran aileler hakkında yapılan incelemelerin ardından yapılan değerlendirmeler sonrası kömür yardımı almaya hak kazanan ailelerin evlerinin önüne kadar götürülen 750 kilo gram kömür görevliler tarafından tutanakla ailelere teslim ediliyor.

KAPIYA TESLİM

Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinden alınan bilgiye göre, kömür dağıtımının vakfı çalışanları ve Mütevelli heyeti üyelerinin gözetiminde yapıldığı ve ailelere masraf çıkmaması için kömürün Kaymakamlık tarafından tahsis edilen araçlarla istasyondan alınarak tespit edilen ailelerin evlerinin önüne kadar götürüldüğü bildirildi.

HER GÜN BİR MAHALLEDE DAĞITIM

12 Ağustos’ta başlayan kömür dağıtımlarının her gün bir mahallede yapıldığı belirtilirken, Vakıf görevlilerinin sabah saatlerinde dağıtım yapılacak mahalleye giderek kömür almaya hak kazanan ailelerin kimlik bilgilerini aldıktan sonra kömürünü teslim ettikleri ifade edildi.

Ayrıca, daha önce köy statüsünde olan ve Kasım 2012 ‘den sonra yürürlüğe giren yasa gereği köy statüsünden çıkarak mahalle olan yerleşim birimlerinin kömür dağıtımının tamamlandığı da bildirildi. Kömür dağıtımının Aralık ayına kadar devam edeceği belirtildi. YUSUF KILIÇ