Şahinbey Belediyesi ve TOKİ tarafından inşa edilen Gaziantep Yeşil Vadi Konutlarını yapan yüklenici firma Haşemoğlu İnşaat’ta çalışan işçiler ücretlerini alamadıklarını iddia ederek binanın çatısına çıkıp eylem yaptılar. Bir grup işçi, inşaatın üstüne çıkıp inşaat malzemelerini aşağıya atarken bir grup da inşaat alanına getirdikleri lastikleri yakarak 6 aydır alın terinin karşılığını almadıklarını söyledi.

SUÇLU FİRMA MI BELEDİYE Mİ?

Güzelvadi Mahallesi’nde yapımı devam eden Yeşil vadi konutlarda çalışan işçiler, kendilerine paralarını ödemediğini belirterek yüklenici firmanın belediyeden para alamadığını, belediyenin ise suçu yüklenici firmaya attığını söylediler. Binaların çatısına çıkıp eylem yapan ve aşağıya inşaat malzemeleri atan yaklaşık 20 kişilik gruba aşağıda bekleyen işçiler de destek verdi. Lastik yakıp slogan atan eylemciler ihaleyi alan firma yetkililerinin gelmesini istedi.

“ÖMÜRLERİ İKİ HALATA BAĞLIYDI”

Haşim Cengiz adlı taşeron firma yetkilisi, “İç boya taşeronluğu yapıyorum. 6 aydır alacağımı alamıyorum. Toplamda 120 bin lira alacağım olmasına rağmen bugüne kadar toplam 10 bin lira para almamışım. Toplam 7 aydır buradayım” dedi. Habip Şen adlı taşeron firma yetkilisi ise, “Şu ana kadar benim aylık ödemem 45 - 50 bin lira iken 10 bin lira veriyorlar. Bütün adamlarım Azrail ile boğuşuyordu. Ömürleri iki halata bağlıydı” diye konuştu.

“6 AYDIR PARA ALAMIYORUZ”

İşçilere yemek getiren firmanın yetkilisi Mehmet Emin Yeşil ise, “Yaklaşık 1 senedir burayla anlaşma yaptık. Üç öğün yemen vermek üzere. İlk 7 ay problem yoktu ama son 6 ayda hiçbir ödeme almadığım gibi daha önce aldığım çekler ve senetler de döndü. Ekmek ve yoğurt aldığım yer mağdur” dedi. Konutların elektrik işini yapan taşeron firmanın yetkilisi Durmuş Albayram da, “Tam 6 aydır burada çalışıyoruz, bayramda bile 100 lira para verdiler” dedi.