Bu sezon 3'üncü Lige yükselmek isteyen Kırmızı – Siyahlı ekip, Mersin'de 18 – 20 ve 22 Nisan tarihlerinde ki maçlarda kaderini belirleyecek.

Gaziantep Ankasspor, Mersin yeni stadyumunda 18 Nisan Pazartesi günü Malatya temsilcisi Arguvan Belediyesi ile karşı karşıya kalırken, ikinci maçını ise Kayseri'yi temsil eden Talasgücü Belediyesi ile mücadele edecek. Maçların ardından en yüksek puanı alan tek takım şampiyonluk turunu atacak.

KURALAR ÇEKİLDİ

2021-2022 sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) Bölge Birinciliği Müsabakaları fikstür çekimi bugün TFF Orhan Saka Amatörler Evi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez tarafından gerçekleştirilen fikstür çekimi törenine TFF Genel Sekreter Yardımcısı Fahrettin Eserdi, TASKK Genel Başkan Vekili Burhan Cahit Erdem, TASKK Genel Sekreteri Abdullah Albunar, Genel Başkan Yardımcıları Şener Aydın, Remzi Ay, Metin Mengüç, Ali Muhammet Tanrıyaşükür, Mehmet Top ile İstanbul ASKF yöneticileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

ALİ DÜŞMEZ: "SIKINTILI SÜRECİ İYİ YÖNETTİK"

TFF Başkan Vekili ve Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez fikstür çekimi öncesinde bir konuşma yaparak takımlara başarılar diledi.

Düşmez, "Hem TFF yönetimi hem de Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonundaki arkadaşlarım adına hepinize 'hoş geldiniz' diyorum, şeref verdiniz. Gruplarında birinci olan 27 takım çok mutlu ama şu unutulmasın ki 260 takımla bu lige başladık. Pandemide ben de dahil, arkadaşlarım, kulüpler, ülkemiz ve dünya çok yoruldu. Büyük sıkıntılar çektik. Başından beri kulüplerimizin yanında olduk. Zaman zaman spekülasyonlar oldu ama ekip olarak en iyi şekilde süreci yönettik. Efektif olarak 140 takım olacağına, pandemide 260 takımın oluştuğu bir lig karşımıza çıktı. Bir anda çok zor bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Büyük risk aldık. Haftada 120-130 maç oynatarak bu lig yapıldı. Bunlar kolay geliyor söylenirken ancak 81 il var, iklim şartları zor. Böyle bir ligi idare ettik. TFF'de bu görevi üstlenen, bu emaneti buraya kadar getiren biri olarak yaptığımız çalışmaları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Benimle birlikte amatör kurulda bu çalışmayı yapan, özveri gösteren 81 ildeki ASKF Başkanları ve üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ADALET İÇİN AZAMİ ÖZEN GÖSTERİYORUZ"

Önceliklerinin 'adalet' olduğunu ifade eden TFF Başkan Vekili Ali Düşmez, şöyle devam etti: "TFF yöneticisi olarak söylüyorum, 81 ilde hakemiyle, raporuyla, temsilcisiyle, disiplin cezasıyla kolay değil bu süreci yönetmek. Buna rağmen adalet terazimizi eksik etmedik. Düşünün, Onur Başkanı olduğum kulüp küme düştü. Bunun ötesi var mı! Kimseye Birincilik Müsabakalarının nerede oynanacağını söylemedik. Bizim düzenimizde 'biz yaptık oldu' yok. Kimse adaletsiz bir durumla karşı karşıya kalmasın diye azami özen gösteriyoruz. Yardımcılarım bile kendi bölgeleriyle ilgili yerleri yarım saat önce öğrendi. Sezon boyunca kritik maç listeleri hazırladık. MHK'ya gönderdik. Klasman hakemleri atanmasını sağladık. Bu süreçte de MHK ile konuştuk. Bölge Birinciliği Müsabakalarına da klasman hakemi ve temsilcilerinin atanması sağlanacaktır."

"KAZANAN FUTBOL OLSUN"

Maçların oynanacağı illeri de açıklayan Ali Düşmez sözlerini şu şekilde noktaladı: "Futbol Federasyonu Başkan ve Yönetim Kurulu'nun sizlere selamlarını iletiyorum. Orada da çok büyük bir hassasiyetle BAL takip ediliyor. Uzun yıllar tecrübeli yöneticiler olduğumuz için, ben ekibime, onlar bize güveniyor. Maçların doğal çim sahada olmasına, büyük statta oynanmasına mümkün olduğu kadar özen gösteriyoruz. Eskiden bir maçtı, şimdi aynı statta üç maç oynanacak. Bu izinleri sağlamak da eskisi kadar kolay değildi. İnşallah hakemlerin de hakem şansı yanlarında olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bize verilen destek için de teşekkür ediyorum. 27 kulübe de başarılar diliyorum. 9 kulübümüz profesyonel lige imza atacak. Çıkarsa da, düşerse de dünyanın sonu değil. Hepsini yaşayan bir başkanım, çıkarken kral, düşerken de rezil olmuyoruz. Kan dökülmesin, insanlar birbirini kırmasın. Futbol kazansın. Hepinize şahsım, TFF yönetimi ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu adına şükranlarımızı sunuyorum. Başarılar diliyorum. İyi olan kazansın"

Kura çekimi sonrası TFF Genel Sekreter Yardımcısı Fahrettin Eserdi'nin teknik bilgilendirmesi ile TFF Başkan Vekili ve Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez'in kapanış konuşmasının ardından fikstür töreni sona erdi.

9 BÖLGE BİRİNCİSİ TFF 3. LİG'E YÜKSELECEK

BAL'da 2021-2022 sezonunda, 9 bölgede 3'er grup olmak üzere toplam 27 grupta 80 ilden 260 takım mücadele etti. Grup müsabakaları çift devreli lig usulüne göre oynandı. Bugün yapılan fikstür çekimi sonrasında, her bölgede grup birincisi olan 3'er takım, kendi bölgelerindeki diğer grup birincileri ile tek devreli lig usulüne göre karşı karşıya gelecek. 18 Nisan ile 22 Nisan tarihleri arasında oynanacak Bölge Birinciliği müsabakaları sonunda 9 bölge birincisi, TFF 3. Lig'e çıkmaya hak kazanacak.