Araban ilçe merkezindeki Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ile Şerif Peri İlkokulu bahçesinde düzenlenen karne dağıtım törenine Araban Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, İlçe Emniyet Amiri Özgür Moz ile Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Karne dağıtım töreninden önce öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul, ’’Sevgili öğrenciler, bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, ders çalışmayı ihmal etmemelisiniz, bir yandan tatilini yaparken bir yandan da bol, bol kitap okumalısınız. Bunların yanında, tatil programına, sevilen ve zararsız televizyon programlarını izlemeyi, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, hobilerinize daha çok zaman ayırmayı da eklemelisiniz. Ancak, tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmadan çalışarak önümüzdeki yeni eğitim döneminde yeni öğretmenlerle tanışıp yeni sınıf ve yeni okullarınızda başarıyı yakalayabilesiniz’’ şeklinde konuştu.

Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ile Şerif Peri İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende başarılı öğrenciler karne ve başarı belgelerini Araban Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban İlçe Emniyet Amiri Özgür Moz ve Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul’un elinden aldılar. Başarılı öğrencilere karne ve başarı belgelerini veren Kılıç, Moz ve Ertuğrul öğrencilere bol eğlenceli tatiller temenni etti.

Araban ilçesinde 694 anaokulu, 3 bin 148 ilkokul, 2 bin 673 ortaokul ve bin 805 lise olmak üzere toplam 8 bin 320 öğrenci karne sevinci yaşadı.İHA