Güneydoğu Bölgesinde yapılan en kapsamlı Arapça kitap fuarı olma özelliğini taşıyan 'Arapça Kitap ve Kültür Günleri'ne Arap dünyasından 100'ü aşkın yayınevi katıldı. Fuarın büyük bir heyecanla başladığını belirten Fuar Koordinatörü Muhammed Ağırakça, Arapça Kitap ve Kültür Günleri'nde 6 gün kitapseverleri ağırlayacaklarını belirterek, 'Birçok kitapsever bu etkinlikte Arapça kitaplar ile bulaşacak. Gaziantep'te bu yıl ilk defa düzenlenen Arapça Kitap ve Kültür Günleri'nin gelecek yıllarda uluslararası boyutta büyüyerek devam etmesini hedefliyoruz' dedi.

"ARAPÇA KİTAP VE KÜLTÜR GÜNLERİ" BAŞLADI

Uluslararası Arap Kitap Yayıncıları Birliği tarafından düzenlenen 'Arapça Kitap ve Kültür Günleri' başladı. "Kitap Vatandır" sloganıyla bu yıl Gaziantep'te ilk defa düzenlenen 'Arapça Kitap ve Kültür Günleri' 26 Aralığa kadar kitapseverlerle buluşacak.

BÖLGEDEKİ EN KAPSAMLI ARAPÇA KİTAP FUARI

Güneydoğu Bölgesinde yapılacak en kapsamlı Arapça kitap fuarı olma özelliğini taşıyan 'Arapça Kitap ve Kültür Günleri', Kavaklık Şato Restaurant salonunda kapılarını kitapseverlere açtı. Yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek fuara, Arap dünyasından 100'ü aşkın yayınevi katıldı.

GAZİANTEP'TE İLK DEFA DÜZENLENİYOR

"Kitap Vatandır" sloganıyla bu yıl Gaziantep'te ilk defa düzenlenen Arapça Kitap ve Kültür Günleri'nde birçok kültürel etkinlik, konferans, seminer ve imza günü düzenlenecek. 26 Aralık tarihine kadar sürecek etkinliğe, yayınevlerinin yanı sıra kültür dünyasının önemli isimlerinin de katılımı bekleniyor.

FUARA BÜYÜK BİR HEYECANLA BAŞLADIK

'Arapça Kitap ve Kültür Günleri'ne ilişkin değerlendirmede bulunan Fuar Koordinatörü Muhammed Ağırakça, fuarın büyük bir heyecanla başladığını belirterek, Türkiye'de yaşayan Arap topluluklarının bunu kendi fuarları olarak görmelerini arzu ettiklerini belirtti.

ARAPÇA KİTAP OKURLARINA YÖNELİK BİR DİZİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Fuarda Gaziantep'teki Arapça kitap okurlarına yönelik bir dizi etkinlikler düzenleneceğini belirten Ağırakça, 'Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Arapça Kitap ve Kültür Günleri'nin açılısını, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Taner Beyoğlu ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdik. Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Arapça Kitap ve Kültür Günleri'ne yaklaşık 100 yayın evi katıldı. Sloganı ''Kitap Vatandır'' olarak belirlenen Arapça Kitap ve Kültür Günleri'nde birçok kültürel etkinlik, konferans, seminer ve imza günü düzenlenecek. Ayrıca Gaziantep'teki Arapça kitap okurlarına yönelik bir dizi etkinlikler düzenleniyor' dedi.

BİRÇOK KİTAPSEVER ARAPÇA KİTAPLAR İLE BULAŞACAK

''Kitap Vatandır'' Sloganıyla Gaziantep'te düzenlenen Arapça Kitap ve Kültür Günleri' 6 gün kitapseverlerle ağırlayacak. Birçok kitapsever bu etkinlikte Arapça kitaplar ile bulaşacak. Gaziantep'te bu yıl ilk defa düzenlenen Arapça Kitap ve Kültür Günleri'nin gelecek yıllarda uluslararası boyutta büyüyerek devam etmesini hedefliyoruz' dedi.

BAHRİ UÇAR