Başkan Arslan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Arslan bugün her günden daha çok birlik ve beraberliğin pekiştirmek gerektiğini belirterek, dernek olarak Gaziantep’te ayrıştırıcı değil birleştirici bir güç olduklarını aktardı.

Arslan, “Bugün milletçe, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, dargınların barıştığı, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa ulaştığı başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’i idrak ederek bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bayram günlerini her yönüyle çocuklarımıza örnek olacak şekilde idrak ederek onların da bayramın güzelliğini en iyi şekilde yaşamaları sağlanmalıdır. Böylelikle milli ve manevi değerlerimizin yeni nesillere aktarılması ve toplum yapımızın dayandığı temellerin güçlenmesi önem arz etmektedir. Halfetililer Derneği olarak ülkemizin ve kentlerimizin değerlerine sahip çıkarak, bu değerleri nesilden nesillere aktarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu vesileyle yönetim kurulumuz adına Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyor, bayramın insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

HALFETİ TARİHİ KÜLTÜRÜ

Şanlıurfa’nın ilçelerinden biri olan ve “Karagül Diyarı” olarak da bilinen Halfeti; kendine özgü mimari yapısı, doğal güzellikleri ve siyah gülleri ile Türkiye'nin önemli turizm noktalarından biridir. Fırat Nehri’nin kıyısında bulunan Halfeti neredeyse 3000 yıllık geçmişi ile saklı bir cennet olarak görülür. Önceden Rumkale olarak bilinen şehir Halil ve Fatma adındaki iki gencin kendini Fırat sularına bırakmasının ardından bu gençlerin adının kısaltmasını alarak Halfeti olarak anılmaya başlar.

Televizyon dizilerine de konu olan şehir günümüzde Eski Halfeti ve Yeni Halfeti olarak ayrılır. İlçenin yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyeret edilen bölümü Eski Halfeti’dir. Tarihi dokusu, koruma altına alınan güzellikleri ve “kara güller”i Eski Halfeti ziyaretiniz sırasında yerinde gözlemleyebilirsiniz. Özellikle son yıllarda büyük ilgi gören ilçeyi ziyaretinizden önce rehberimizi inceleyebilirsiniz.