Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasının önemli olduğuna fakat yapılacak zammın da enflasyon sebebiyle yaşanan kayıp kadar olması gerektiğini ifade eden Özel, “Enflasyondaki kayıp kadar zam yapmasını, asgari ücret için yüzde 40 zammı CHP olarak bekliyoruz” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL CHP'NİN ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Gaziantep İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Özel, basın toplantısında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasının önemli olduğuna fakat yapılacak zammın da enflasyon sebebiyle yaşanan kayıp kadar olması gerektiğine değindi.

CHP OLARAK YÜZDE 40 ZAMMI ASGARİ ÜCRET İÇİN BEKLİYORUZ

Asgari ücrete enflasyondaki kayıp kadar zam yapmasını beklediklerini ifade eden Özel, “Şimdi komisyonun toplanacağı önemli bir bilgidir. Ama sakın kimse dostlar alışverişte görsün diye asgari ücrete göstermelik bir şey değil. Enflasyondaki kayıp kadar zam yapmasını, asgari ücret için yüzde 40 zammı CHP olarak bekliyoruz” dedi.

 GAZİANTEP ÇİFTÇİSİNİN FIRAT’IN SUYUNDAN FAYDALANMASI LAZIM

Gaziantep çiftçisinin Fırat suyunda faydalanması gerektiğini belirten Özel, “Karkamış Belediye Başkanımızla birlikte dün gelirken de konuştuk. Bugün de şehirde gördük ki Fırat’ın suyu boşa akıyor. Barak da buna karşıdan bakıyor ve Karkamış’ın, Nizip’in, Oğuzeli’nin aslında yaptığı tarıma doğrudan verim olarak katkı sağlayacak; ağaçların verimsiz yıllarını çok daha verimli hale getirebilecek; etkin nitelikli bir sulama yapılabilmesi için Fırat’ın suyundan yanından aktığı faydalanması lazım.

Bu CHP’nin iktidara geldiğinde ilk bir yılda Antep’e yapacağı ilk önemli beş işten bir tanesi olacak. Ayrıca 2012’den beri konuşulan ama inşaatı yarım kalmış, işçileri çıkarılmış, terk edilmiş Şehir Hastanesi’nde yeni yeni kıpırdanma var, bunun takipçisiyiz. Fakat Şehir Hastanesi’ni açınca diğer hastaneleri kapatacaklar. Ama rakamlara bakıldığında ciddi bir sağlık krizi çıkar. O nedenle Şehir Hastanesi’ni bir an önce bitirin, yatak kaybına sebebiyet verecek diğer hastanelerimizi de sakın kapatmayın.” Diye konuştu. BAHRİ UÇAR