Atabay Kimya’nın ürettiği Koronavirüs ilacı FAVİCOVİR, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırıldı. Atabay Kimya, üretilen ilaçta katkısı olan kişilere yönelik ulusal gazetelerde bir teşekkür ilanı yayımladı. Teşekkür ilanında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür’e de teşekkür edildi.

Atabay Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Tarafından Koronavirüs’e karşı FAVİCOVİR adında bir ilaç geliştirildi. İlacın Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılması ile birlikte Atabay Kimya, ilacın üretilmesinde katkısı ve desteği olan isimlere ulusal gazetede yayınladığı ilan ile teşekkür etti. Teşekkür ilanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanısıra Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür’ün de ismi yer aldı. Rektör Ali Gür’ün ilacın üretilmesinde firmaya her anlamda destek ve katkı sunduğu öğrenildi.

 

REKTÖR GÜR DE İLAÇ FİRMASINA TEŞEKKÜR ETTİ

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Atabay İlaç; yerli ve milli ilacın ülkemize kazandırılması çalışmalarına dair Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen paydaşlara, GAÜN rektörü olarak şahsıma teşekkür ilanı yayınlamıştır. Biz de Teknopark firmamız Farmagen ve Atabay İlaç’a tebrik ve teşekkürlerimizi sunarız” dedi.