Büyükelçi M. Allama Sıddıki, 1971 yılında bağımsızlığını kazanan Bangladeş’i ülke olarak ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu dile getirerek, Türkiye ile Bangladeş arasındaki dostluğun en üst düzeye ulaştırılması yönünde çaba harcandığını kaydetti.

Gaziantepli işadamı Atlantis Proje A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Özdemir’in davetlisi olarak kentimize gelen Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddıki, Türkiye’yi ve Türk insanlarını çok sevdiğini vurgulayarak ,Türkiye ile Bangladeş arasındaki işbirliğinin her alanda geliştirilmesi yönündeki çabaların bundan sonraki süreçte de artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Atlantis Proje A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Özdemir ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Büyükelçi  AllamaSıddıki, kendisi ve elçilik görevlilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Ziyaret sırasında 15 Temmuz darbe girişimine değinen Sıddıki, Bangladeş olarak  her zaman barıştan yana olduklarını vurgulayarak. ‘’ 15 Temmuz darbe girişiminin T.C Cumhuriyeti Başkanı sayın R.Tayyip Erdoğan ve  sağduyulu insanlar tarafından önlendiğini biliyorum. Temennim böyle bir olayın tekrar yaşanmamasıdır.’’ dedi.

Yapılan görüşmenin ardından Atlantis Proje A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Özdemir, Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi M.AllamaSıddıki’ye 15 Temmuz darbe girişiminin İngilizce olarak anlatıldığı bir kitap hediye etti. Kitabı yakından inceleyen Büyükelçi, bu olayın bir daha yaşanmasını diledi.

Erdal Özdemir ve arkadaşlarını yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı kutlayan Büyükelçi, Gaziantepli işadamlarını Bangladeş’e yatırım yapmaları için her türlü kolaylığın sağlanacağını söyledi.

BÜLTEN