İşte bu haftanın öne çıkanları:

Toplu Sonuçlar

Arel Üniversitesi Büyükçekmece:84 Afyon Belediye SK:94

Bahçeşehir Koleji:79 Tofaş:77

Türk Telekom:87 Galatasaray:81

Adatıp Sakarya BŞB Basketbol:67 Banvit:75

Gaziantep Basketbol:80 İstanbul BBSK:69

Fenerbahçe Beko:91 Darüşşafaka Tekfen:61

Anadolu Efes:104 Pınar Karşıyaka:76

Haftanın Takımı: Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko’nun evinde Darüşşafaka Tekfen’i yenmesi normal bir durumdu. Ancak sarı-lacivertliler yorucu maç temposu ve 2 gün önceki Real Madrid zaferine rağmen ne isteğinden ne de hırsından bir şey kaybetmişti. Zaten ZeljkoObradovic’in takımı olmakta bunu gerektiriyor biraz. Rakibini 91-61’le tam 30 sayı farkla geçen Fenerbahçe, lig ve takım ayırmadan her maça aynı ciddiyetle çıktığının mesajını verdi ve haftanın takımı olmayı da hak etti.

Haftanın Koçu: Can Sevim

Arel Üniversitesi Büyükçekmece’yi 94-84’lük skorla geçen Afyon’da koç Can Sevim ligin en genç koçlarının başında geliyor. Elindeki kısıtlı imkanlarla keyifli ve dirençli bir takım yaptığını söylemek lazım. 12 maçta 4 galibiyete bazıları burun kıvırabilir ancak belli maçlarda büyük şansızlıklar yaşadıklarını da unutmamak lazım. Can Sevim’in Afyon’u sonuç ne olursa olsun doğru basketbol oynamaya, kadrodan maximum verim almaya ve lige renk katmaya devam ediyor.

Haftanın Yabancı Oyuncusu: BrockMotum

Anadolu Efes evinde Pınar Karşıyaka’yı 104-76’lık skorla farklı geçerken, BrockMotum neredeyse şut kaçırmadan maçı tamamlayacaktı. Farkın oluşmasında ve takımının sonuca rahat gitmesinde önemli faktör olduğunu not etmek gerekiyor. 3 üçlük denemesinden 2 ve 11 ikilik denemesinden ise 9 isabet buldu. 25 sayının yanında 8 ribauntu ve 1 de asisti var.

Haftanın Yerli Oyuncusu: Cevher Özer

Can Sevim’in bu sezon rotasyonda önemli süreler verdiği Cevher Özher, koçunun güvenini boşa çıkarmayan yerliler arasında. Tecrübeli oyuncu, sezon genelinde de birçok verimli maçın altına imza atarken, Arel Üniversitesi Büyükçekmece karşısında da 20 sayı-5 ribauntla oynadı.

Haftanın Genç Oyuncusu: Tolga Geçim

Banvit deplasmanda Adatıp Sakarya BŞB Basketbol’u 75-67’lik skorla geçerek nefes alırken, Tolga Geçim de aldığı 18 dakikayı verimli kullanan isimler arasındaydı. 11 sayı-3 ribaunt-3 asistlik bir katkı yapan Tolga, özellikle maçın sıkıştığı anlarda aldığı sorumlulukla öne çıkan oyunculardan biri oldu.

Haftanın En İyi Beşi:

Marcos Knight (Afyon Belediye SK): 24 sayı-5 asist-6 ribaunt

QuimColom (Bahçeşehir Koleji): 20 sayı-10 asist-3 ribaunt

LuigiDatome (Fenerbahçe Beko): 18 sayı-4 ribaunt-3 asist

KennyGabriel (Türk Telekom): 18 sayı-13 ribaunt-3 asist

BrockMotum (Anadolu Efes): 25 sayı-8 ribaunt-1 asist.

BÜLTEN