ZMO Gaziantep Şube Başkanlığı için adaylığını açıklayan ZMO Başkan Adayı Mehmet Yaşar, 'Güçlü Mühendis Güçlü Yönetim ve Güçlü ZMO' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, 'Odamızı kesinlikle 'Ben' değil, 'Biz' anlayışı ile yöneteceğiz' dedi.

YAŞAR, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Gaziantep Şubesi 12 Aralık 2021 Pazar günü Seçimli Olağan Genel Kuruluna gidiyor. ZMO Gaziantep Şube Başkanlığı için adaylığını açıklayan ZMO Başkan Adayı Mehmet Yaşar, 'Güçlü Mühendis Güçlü Yönetim ve Güçlü ZMO' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, 'Odamızı kesinlikle 'Ben' değil, 'Biz' anlayışı ile yöneteceğiz' dedi.

ÜLKENİN KALKINMASINDA ZİRAAT MÜHENDİSLERİNİN ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR

Bir ülkenin kalkınmasında Ziraat Mühendislerinin önemli bir rolü olduğunu belirten TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkan Adayı Mehmet Yaşar, 'Bir ülkenin kalkınmasında tarım, tarımın kalkınmasında ise Ziraat Mühendisinin önemli bir rolü olduğunu unutmamak gerekiyor. Çünkü Ziraat Mühendisi bir tohumun toprağa düşmesinden tutunda son tüketiciye ulaşmasına kadar her alanda çalışmaktadır. Bir ülkenin kalkınmasında sanayici, tüccar, bilim adamı ne kadar önemliyse Ziraat Mühendisi de o kadar önemlidir. Ayrıca Ziraat Mühendisleri, çiftçiyi bilgi ile buluşturan, bir bakıma çiftçi ile bilgi ve teknik arasında köprü vazifesi görmektedir. Dolayısıyla Ziraat Mühendislerinin görev ve sorumlulukları ile Ziraat Mühendisliğinin önemi daha da artmaktadır' dedi.

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ BİRÇOK ALANDA SORUN YAŞAMAKTA

Ziraat Mühendislerinin sorunlarına dikkat çeken Yaşar, 'Her meslek gibi Ziraat Mühendislerinin de sorun ve sıkıntıları bulunmaktadır. Örneğin; Ziraat Mühendislerinin işsizlikten tutunda sosyal, özlük haklarına kadar birçok alanda sorun yaşamaktadırlar' dedi.

YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN AKTİF ROL ALMAK İSTİYORUZ

Yaşanan sorun ve sıkıntıların çözümünü bildiklerini belirten Yaşar, yaşanan sorunların çözümü için aktif rol almak istediklerini belirterek, 'Yaşanan sorun, sıkıntıların çözümünü biliyoruz, bu sorunların çözümü için aktif rol almak istiyoruz, bunun içinde elimizi geleni yapmaya hazırız. Dolayısıyla TMMOB Gaziantep Ziraat Mühendisleri Odamızın 12 Aralık 2021 Pazar günü yapılacak olan Seçimli Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanlığına adaylığımı sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum' dedi.

GÜÇLÜ MÜHENDİS GÜÇLÜ YÖNETİM VE GÜÇLÜ ZMO

'Güçlü Mühendis Güçlü Yönetim ve Güçlü ZMO' sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Yaşar, 'Güçlü Mühendis Güçlü Yönetim ve Güçlü ZMO sloganıyla bu yolculukta Genç ve Dinamik yönetim kadromuzla birlikte siz kıymetli Meslektaşlarımızın desteğine talip olduğumuzu belirtmek istiyorum' dedi.

GENÇ, DİNAMİK VE AKTİF BİR KADRO İLE YOLA ÇIKTIK

Genç, dinamik ve aktif bir kadro ile yola çıktıklarını belirten Yaşar, 'Yapacağımız projeler ile Ziraat Mühendislerini hak ettiği noktaya çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Genç, dinamik ve aktif bir kadro ile yola çıktık' dedi.

'BEN' DEĞİL, 'BİZ' ANLAYIŞI İLE YÖNETECEĞİZ

Odayı 'Ben' değil, 'Biz' anlayışı ile yöneteceklerini vurgulayan Yaşar, yapacağı çalışma ve projelerini açıkladı. Yaşar, 'Odamızı kesinlikle 'Ben' değil, 'Biz' anlayışı ile yöneteceğiz. Komisyonlar kurularak meslektaşlarımızın yetki ve özlük haklarında sesleri olacağız. Konu uzmanlıklarına göre, mesleki yetki ve özlük haklarında konu üzerinde çalışan meslektaşlarımızla birlikte ilgili makamlara iletmek ve basın açıklamalarıyla duyurmak istiyoruz' dedi.

MESLEKİ EĞİTİM VE KARİYER PROGRAMLARI DÜZENLEYECEĞİZ

Mesleki Eğitim ve Kariyer programları düzenleyeceklerini belirten Yaşar, 'Mesleki konularda, kendi alanında kabul görmüş ve tecrübe erbabı büyüklerimizin; bilgilerinden ve tecrübelerinden faydalanarak Genç meslektaşlarımızı teknik ve saha eğitimlerimizle, donanımlı hale getirmek için sıklıkla yapacağımız mesleki eğitim ve kariyer programlarımız olacaktır' dedi.

SEKTÖR TOPLANTILARI DÜZENLEYEREK MESLEKTAŞLARIMIZ İLE BİR ARAYA GELECEĞİZ

Sektör toplantıları düzenleyerek meslektaşları ile bir araya geleceklerini belirten Yaşar, 'Sektör toplantıları düzenleyerek meslektaşlarımız ile bir araya geleceğiz. Yılda en az bir defa olmak üzere, tüm meslektaşlarımızın buluşup bir arada olabilecekleri tanışma ve sohbet ortamında sektör toplantıları düzenleyeceğiz' dedi.

CV BANKALARI OLUŞTURARAK GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZA İŞ İMKÂNI SUNACAĞIZ,

CV Bankaları oluşturarak genç meslektaşlara iş imkanı sunacaklarını belirten Yaşar, 'Genelde ülke, özelde ilimiz tarım politikalarının oluşturulmasında kurulacak komisyon ve kurullar ile uyum içerisinde çalışarak tavsiye ve önerilerde bulunmak, amacıyla çalışmalar yapacağız. Meslektaşlarımızı yıl içerisinde çalışma yerlerinde ziyaret ederek sıkıntılarını ve çözüm önerilerini dinleyeceğiz. Seminerler ve paneller düzenleyeceğiz. CV Bankaları oluşturarak genç meslektaşlarımıza iş imkanı sunacağız' dedi.

SÖYLEDİĞİMİZ PROJELERİN DAHA FAZLASINI YAPACAĞIZ

Göreve geldiğinde hazırladığı projelerin daha fazlasını yapacağını belirten Yaşar, 'Yeni Projeler yapacağız mesleğimize yönelik birçok Yurtiçi ve Yurtdışı kaynaklı Kalkınma ajansları ve Bakanlıkla projeleri yapmak gibi. Yukarıda saydığımız sadece birkaç projemizden biri. Göreve geldiğimizde söylediğimiz projelerin daha fazlasını yapacağımızdan hiçbir meslektaşımızın şüphesi olmasın. Güçlü Mühendis-Güçlü Yönetim ve Güçlü ZMO sloganıyla yeni projeler, değişim, yenilenme ve gelişim diyerek Meslektaşlarımızın desteğine talip olduğumuzu yineliyoruz' diye konuştu. BAHRİ UÇAR