Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Geleneksel Sporlarımız ve Kültürümüz' konulu söyleşide konuşan Bilal Erdoğan, geleneksel sporun önemine dikkat çekerek, genç neslin Türkiye için önemine değindi. Geleneksel sporla ilgili önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Erdoğan, gençlerin sorularını yanıtlayıp, onlara tavsiyelerde bulundu. Anadolu kültürünün ihyasına çalıştıklarını gelinen noktada Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak bütün ülkelerin geleneksel sporlarının ihyasını amaçladıklarını belirten Erdoğan, 'Biz kendi kültürümüzle, kimliğimizle, geleneklerimizi kuşanarak dünyada iddia sahibi oluruz, gelişiriz ve zirvedeki yerimizi Allah'ın izniyle alırız" dedi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Dr. Hakan Kazancı'nın katıldığı 'Geleneksel Sporlarımız ve Kültürümüz' konulu söyleşi, Yeni Dünya Vakfı Gaziantep Şubesinin daveti ve Gaziantep Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlendi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ın açılış konuşmasında son bir yıl içerisinde öğrencilere yönelik gerçekleştirilen birçok müjdeyi paylaştığı ve salondan büyük alkış aldığı programın moderatörlüğünü GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat yaptı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan söyleşide geleneksel sporun önemine dikkat çekerek, genç neslin Türkiye için önemine değindi. Geleneksel sporla ilgili önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Erdoğan, gençlerin sorularını yanıtlayıp, onlara tavsiyelerde bulundu. Gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bilal Erdoğan, Anadolu kültürünün ihyasına çalıştıklarını gelinen noktada Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak bütün ülkelerin geleneksel sporlarının ihyasını amaçladıklarını belirtti. Erdoğan, 'Biz kendi kültürümüzle, kimliğimizle, geleneklerimizi kuşanarak dünyada iddia sahibi oluruz, gelişiriz ve zirvedeki yerimizi Allah'ın izniyle alırız" dedi.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen programa Necmeddin Bilal Erdoğan'ın yanı sıra, Gaziantep Valisi Davut Gül, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, il protokolünün yanı sıra, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin sonunda GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından günün anısına Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan'a hediye takdim edildi.