Geçen cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yeni tedbirler almak zorundayız ve alacağız" açıklamasının ardından, bugün saat 15:00 itibari ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Son günlerde Covid-19 vaka ve ölümlerinin artması sonucunda vatandaşlar endişe içerisinde ve bugün toplanacak olan kabineden çıkacak olan yeni kararları bekliyor. Yeni tedbirlerin alınıp alımayacağı ise merak konusu olmuş durumda. Beştepe'de toplanak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ana maddesi de tekrar yükselişe geçen vaka ve ölümlerin sonucunda Covid-19 sürecinde yeni tedbirler ve kısıtlamalar olacak. 

Akşam 20.00 ile sabah 10.00 arasında olan haftasonu sokağa çıkma yasağının kapsamının genişletilerek tüm gün boyunca kısıtlama getirilmesi ve fazla artış gözlemlenen bazı illerde ise yasaklara hafta içi günlerinde dahil edilebileceği öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son 10 günlük Covid-19 Türkiye tablosunun sunumu sonrasında aşı çalışmaları ile ilgili konular üzerinde de değerlendirmeler yapılacak.