Yeni Dönemin ilk meclis toplantısında yapılan görev dağılımında 1. ve 2. Meclis Başkan vekilliğine Osman Toprak ve Latif Karadağ seçildi. Yeni dönemin ilk meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Türkiye’ye model bir yönetimi ilk defa Gaziantep’te uygulayacaklarını belirtti.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine paralel yeni yönetim uygulaması hakkında bilgi veren Cihan, yeni sistemle beraber genel sekreter yardımcılıklarının kaldırıldığını, daire başkanlığı sayısının 28’den 18’e indirildiğini belirterek, Daire başkanlıklarına bağlı 98 müdürlük sayısının 69’a düşürüldüğünü söyledi. Yeni sistem ile yüzde 30 tasarruf sağlayacaklarını belirten Cihan, “Vatandaş odaklı Türkiye’ye model bir yönetimi ilk defa Gaziantep olarak biz uygulayacağız” dedi. Yeni yönetim modeline ilişkin konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, “Özellikle vatandaş odaklı hızlı ve aktif yeni bir metodolojiye giriyoruz.  interaktif bir modelle birimleri birleştiriyoruz. Bu model şuanda Başkanlık modelinin yereldeki ilk örneği olacak. Yeni modelin bizi çok daha hızlandıracağını ve şehrin rekabet etme gücünün artacağını düşünüyorum” dedi.

Şahin: Gaziantep modelini inşallah Türkiye modeline dönüştüreceğiz. Ben 2 milyon insanın başkanıyım.

YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

31 Mart yerel seçimlerinin ardından görevine başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, ilk toplantısını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başkanlığında gerçekleştirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  başkanlığında yapılan 2019 yılı Nisan ayı 1. Birleşim Meclis toplantısında 15 gündem madde görüşüldü.

ESERLERİMİZLE BİRLİKTE BU DÖNEME ALTIN HARFLERLE YAZDIRACAĞIZ

Yeni dönemin ilk meclis toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Milletimiz ve memleketimiz için hep birlikte güzel işlere imza atacağız. Geçen dönem bir Gaziantep modeli oluşturduk. Partimiz, yaşam şeklimiz, düşüncemiz ne olursa olsun eğer memleket sevdası ile yola gidiyorsak hep birlikte yapmamız gerek çok iş var. Bunu başardık ve bir kardeşlik modeli oluşturduk. Bu zor coğrafyada bu zor dönemde yine başarmak istiyoruz.  Hep birlikte bütün partilerimizle, bütün meclis üyelerimizle, bütün balkanlarımızla memleketimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için hep birlikte güzel işler yapalım. Milli iradenin hakim olduğu ve bunun hizmet ve proje odaklı nasıl çalışabilirliğini gösteren bir Gaziantep modelini inşallah Türkiye modeline dönüştüreceğiz. Bugüne kadar emeği geçen herkesten şahsım ve şehrim adına çok teşekkür ediyorum. İleri demokrasi adına ülkemizin geleceği adına, şehrimizin geleceği adına yüce meclisimizi, meclis üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ben bu çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. İnanıyorum ki güzel eserler ve hizmetler bırakacağız.  Eserlerimizle birlikte bu döneme altın harflerle yazdıracağız. Ben bu şehrin 2 milyon insanın başkanıyım. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 2 milyon insanın başkanıyım. Adaletli bir şekilde kimden gelirse gelsin şehrin geleceği için ne yapılması gerekiyorsa yaparım. Bu şehrin ve meclisin hizmetkarıyım” dedi.

BAŞKAN YARDIMCILARI TOPRAK VE KARADAĞ OLDU

31 Mart yerel seçiminin ardından gerçekleşen Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk toplantısında görev dağılımı yapıldı. 1. ve 2. Meclis Başkan vekilliğine Osman Toprak ve Latif Karadağ seçildi. Divan Asil Katip Üyeliğine Abdullah Korkmaz ve Feray Yılmaz, Divan Yedek Katip Üyeliğine Mustafa Kaplan ve Ayşe Nur Mirkelam seçildi. Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeliklerine; Osman Toprak, Latif Karadağ, Hanifi Sönmez, Nurettin Zirek ve Mehmet Kesik seçildi.Plan Bütçe Komisyonuna; Latif Karadağ, Mehmet Berk, Yunus Emre Kılıç, Mehmet Üzüm, Yakup Bahar, Hülya Kılıç, Abdullah Korkmaz, Yılmaz Kireç ve Mehmet Salih Uğur seçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; Osman Toprak, Latif Karadağ, Erdem Güzelbey, Rıdvan Fadıloğlu, Mehmet Sarı, Cuma Güzel, Feray Yılmaz, Murat Özgüler ve Hasan Doğru seçildi. Ulaşım Komisyonuna; Latif Karadağ, Erdem Güzelbey, Halil Uğur, Şükran Yılmaz, Hakan Kurt, Sabri Ateş, İbrahim Çobanoğlu, Mustafa Gökkaya ve Yusuf Uğur seçildi. Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna; Mustafa Kaplan, Halil Uğur, Feray Yılmaz, Şükran Yılmaz, Hülya Kılıç, Ayşenur Mirkelem, Yunus Emre Kılıç, Ömer Oğuz ve Celalettin Terlemez seçildi. Çevre ve Sağlık Komisyonuna; Mehmet Berk, Ayşenur Mirkelem, Mustafa Doktoroğlu, Mustafa İnan, Mehmet Hamzaoğlu, Osman Yılmaz, Mustafa Gökkaya, Abdullah Korkmaz ve Gamze Kahramanlı seçildi. Tarife Komisyonuna; Mustafa Doktoroğlu, Mehmet Berk, Erdem Güzelbey, Mehmet Kesik, Nurettin Zirek, Mehmet Okyay, Ökkeş Döner, Mehmet Hamzaoğlu ve İbrahim Şahin seçildi. Hukuk Komisyonuna; Hakan Kurt, Sabri Uygur, Mehmet Hamzaoğlu, Mustafa Kaplan, Osman Toprak, İbrahim Çobanoğlu, Mehmet Okyay, Osman Yılmaz ve Beyhan Külekçi seçildi. Estetik Komisyonuna; Erdem Güzelbey, Feray Yılmaz, Yunus Emre Kılıç, Mehmet Hamzaoğlu, Murat Özgüler, Halil Uğur, Nurettin Zirek, Ayşenur Mirkelem ve Ali Doğan seçildi.

TÜRKİYE’YE MODEL BİR YÖNETİMİ İLK DEFA GAZİANTEP’TE UYGULAYACAĞIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Türkiye’ye model bir yönetimi ilk defa Gaziantep’te uygulayacaklarını belirtti.  Yeni yönetim uygulaması hakkında bilgi veren Cihan, yeni sistemle beraber genel sekreter yardımcılıklarının kaldırıldığını, daire başkanlığı sayısının 28’den 18’e indirildiğini belirterek,Daire başkanlıklarına bağlı 98 müdürlük sayısının 69’a düşürüldüğünü söyledi. Yeni sistem ile yüzde 30 tasarruf sağlayacaklarını belirten Cihan,  “Fiilen 5 genel sekreter yardımcımız, 1 genel sekreterimiz ve 23 daire başkanlığımız vardı. Yeni yapılanma ile genel sekreterliğin altında oluşan 28 birimi 18 birime düşürdük. Dolayısıyla daire başkanlarının yetkilileri artıyor. Vatandaşlarımızın talebi olduğunda daire başkanlığından talepler hızlı bir şekilde yerine getirilecek. Daha minimum zamanlarda aktif ve hızlı bir şekilde çözüm sağlamayı ve sonuçlandırmayı amaçlıyoruz. Yenilikçi ve etkileşim içerisinde olan bu yönetim şekline geçtiğimizde birçok alanda olumlu sonuçlar olacak. Yapı değişimi sonucunda araçta kullanılan yakıtta, sarf giderlerinde ve birçok işlemde minimum yüzde 30 tasarrufu hedefledik. Vatandaş odaklı Türkiye’ye model bir yönetimi ilk defa Gaziantep olarak biz uygulayacağız” dedi.

YENİ MODEL BİZİ ÇOK DAHA HIZLANDIRACAK

Yeni yönetim modeline ilişkin konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, “Beyannamede halkımıza çevreye duyarlı, akıllı şehir, şeffaf ve vatandaş odaklı yönetimi beyan ettik. 2 milyon vatandaşımıza verdiğimiz sözler var. Bu şehrin yaşam kalitesi, vatandaş memnuniyeti, rekabet etme gücü ve dünyaya entegrasyonu noktasında özellikle bazı başlıkları güçlendirmek zorunda kaldık. Bilgi ekonomisinden, yüksek teknolojiden bahsediyoruz, kendi birimimizde de bugün AR-GE, İnovasyon gibi çok önemli ve şehri yüksek teknolojiye geçirecek birimler oluşturmak durumundayız. Yaptığımız çalışma; şehrin rekabet gücünü artıracak altyapıyı oluşturuyoruz. Akıllı şehir, dünyanın en çok konuştuğu konu. Bu ihtiyaçlardan dolayı yeniden yapılanıyoruz. Topluma verdiğimiz sözü yerine getirebilmemiz için beyannamemizdeki başlıkları hızlı bir şekilde hayata geçirebilmemiz için kurumsal kapasitemizi yeniden yapılandırdık. Özellikle vatandaş odaklı hızlı ve aktif yeni bir metodolojiye giriyoruz.  interaktif bir modelle birimleri birleştiriyoruz. Bu model şuanda Başkanlık modelinin yereldeki ilk örneği olacak. Politika kurulları çok önemli. Ben de sistemin içerisinde olmak istiyorum diyen herkesin söz sahibi olacağı kurulları oluşturuyoruz. Ara kurulları ortadan kaldırarak hem daha hızlı çözüm bulacağız hem de ciddi tasarruf gerçekleştireceğiz. Yeni modelin bizi çok daha hızlandıracağını ve şehrin rekabet etme gücünün artacağını düşünüyorum” dedi.

2. OTURUM 19 NİSAN CUMA GÜNÜ SAAT 15.00'DA YAPILACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı 2. oturum toplantısını 19 Nisan 2019 Cuma günü saat 15.00'da yapılacak.

BAHRİ UÇAR