5 saat süre PM toplantısı Kılıçdaroğlu'nun konuşması ile başladı. 9 Kasım'da gerçekleştirlen MYK toplantısında Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ve Yönetim Kurulu üyesi Erol Göbelek'in, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Coşkun Atalamış ve Yönetim Kurulunun, İslahiye İlçe Yönetim Kurulu üyesi Efkan Köse'nin ve Nizip İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Turgay Özaslan ve Abdulkadir Akçakoca'nın görevden alınması üzerine verilen kararlarla ilgili itirazlar üzerine konuşuldu.

CHP'nin tüzüğü gereğince söz konusu olan itirazların kabul edilmesi ya da reddedilmesi için ise PM üyelerinin kapalı bir şekilde oy kullanması gerekiyor.

Yapılan PM toplantısı video konferans yöntemi ile olduğu için itirazlar işleme alındı fakat il başkanı ve diğer ilçe yönetim kurulu üyeleri için yapılan itiraza ilişkin oylama yüz yüze yapılacak olan toplantıya kaldı. PM üyeleri bu itirazları karara bağlamak için yapılan ilk yüz yüze toplantıda oy kullanacak. Siyasi gelişmelerin de konuşulduğu PM'de, pandeminin ekonomik ve sosyal etkileri üzerine değerlendirmeler yapıldı. Bunun yanı sıra toplantıda CHP Ekonomi Masası'nın Adana, Mersin ve Hatay'daki çalışmalarına ilişkin üyelere detaylı bilgiler verildi.