Ali Peri, 'Kadına karşı gösterilen şiddet ve kadın cinayetlerini tasvip etmiyorum. Şiddet uygulayanlar ve cinayet işleyenler adalet önünde hak ettiği cezayı almalıdır' diyerek, insanları şiddete sürükleyen nedenlerin de iyi araştırılıp çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

EKONOMİK KRİZ ŞİDDETİ TETİKLİYOR

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin şiddetin en önemli sacayaklarından birisi olduğuna dikkat çeken Ali Peri,' Çocuğuna harçlık veremeyen, evine ekmek parası bırakamayan, akşam çocuklarının istediklerini alamadan dönen insanların bunu en yakınlarında olan eşi veya çocuklarına şiddet olarak yansıttığını görüyoruz' diye konuştu.

İNSANLAR DEŞARJ OLAMIYOR

Ali Peri, insanların bir araya gelerek sorunlarını, sıkıntılarını anlatabilecekleri alanların ortadan kaldırılmasının yanı sıra uygulanan baskılardan dolayı insanların deşarj olamadığını dile getirerek şöyle konuştu:

'Eskiden insanlar maçlara giderdi, bağırırdı, çağırırdı ve deşarj olurdu ya da sorunlarını, sıkıntılarını, haklı taleplerini meydanlarda toplanarak dile getirirdi. Şimdi bunların hepsi ortadan kalktı. Baskılardan dolayı üç-beş kişi bir araya gelip sorunlarını anlatmaya korkar duruma geldi. Bu da toplumda psikolojik baskıya yol açarak insanları şiddete meyilli hale getiriyor. Bu şiddet, en yakınına, eşine, çocuğuna ya da gücünün yettiği birisine karşı uygulanıyor'

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDEN FESHEDİLDİ?

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında kabul edilen İstanbul Sözleşmesi'nin neden feshedildiğini anlayamadığını da sözlerine ekleyen Peri,' Ülkemizin gözbebeği İstanbul'un adını taşıyan bu sözleşmenin neden feshedildiğini ben anlamış değilim. Bu hatadan bir an önce geri dönülmesi gerekiyor. Avrupa Konseyi üyesi 20 ülke tarafından kabul edilen ve uygulanan sözleşmede sakıncalı olan konular var mıdır? Varsa çıkıp kamuoyuna anlatılması gerekiyor. Bugüne kadar tatmin edici hiçbir açıklama yapılmadı. Kadın haklarını korumak, kadın cinayetlerini önlemek böyle keyfiniz istediği zaman bir sözleşmeye imza atmakla, keyfiniz istediği zaman çıkmakla olmaz' şeklinde konuştu.