DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya ve yönetim kurulu üyeleri bu sefer de Binevler Mahallesi esnafını ziyaret ederek esnafın taleplerini dinledi.

İl Başkanı Ertuğrul Kaya, mahalledeki esnafa hayırlı işler temennisinde bulunarak DEVA Partisi Gaziantep Başkanlığının yaptığı çalışmalar hakkında esnafa bilgi verdi.

Gaziantep ve Binevler Mahallesi için yapılması gerekenler hakkında esnafla fikir alışverişinde bulunulan görüşmelerde maske kuralına da dikkat edildi.

Esnafımızın yanındayız

Başkan Kaya, DEVA Partisi olarak her zaman esnafın yanında olduklarını belirterek esnafın yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını söyledi. Kaya, 'esnafımız sadece pandemi sürecinin getirdiği kısıtlamalardan dolayı zor günler yaşamıyor. Asıl sorun hükümetin uyguladığı yanlış ekonomi politikalarında' dedi.

'Esnaf ülkemiz ekonomisinin can damarlarından en önemlisidir' diyen Kaya esnafı koruyan yasaların olmamasından şikayet etti.

Büyük ve zincir marketlerin kuralsız bir şekilde her noktada açılmasının küçük esnafı zor durumda bıraktığını ifade eden Kaya 'küçük esnaf, mahallemizin, sokağımızın, caddemizin hem koruyucusu hem de zor günlerde en büyük dostudur. Küçük esnafı korumak mahalleyi korumaktır. Bu nedenle esnafımıza destek olacak uygulamaların bir an önce açıklanması gerekiyor. Vergi indirimi, kira ve SSK desteği gibi açıklanan destekler istenilen noktada değil.' Diye konuştu.