Deniz, "'Sosyal medyada dini değerlerimizi aşağılamak ve onlara hakaret etmek' fiilinin suç sayılmasını ve ciddi yaptırımlar uygulanmasını istiyoruz. 'Dini Değerlere Hakaret ve Aşağılama' suçunun da önümüzdeki günlerde TBMM'de kanunlaşacak 'Yeni Sosyal Medya Yasası' kapsamına alınmasını talep ediyoruz' ifadelerini kullandı.

MİL-DİYANET SEN OLARAK HAYRA MOTOR, ŞERRE FREN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Mil Diyanet-Sen olarak dini değerlerle alay eden zihniyetle mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Mil-Diyanet Sen Gaziantep Şube Başkanı Atıf Deniz, 'Mil Diyanet-Sen olarak ilk günden itibaren "Önce Ahlak ve Maneviyat" sloganıyla yola çıktık. Ülkemizdeki manevî tahribata dikkat çeken ve yüce dinimiz İslam'a, sevgili peygamberimize ve milli birlik ve beraberliğimizin çimentosu olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza yapılan herhangi bir hakaret ve saldırıya anında cevap veren ve suç duyurularında bulunan bir sendika olduk ve sendikacılığı yeniden formatladık. Gün geçmiyor ki, dini değerlerimizle alay edilmesin. Ya bir sanatçı tarafından ya bir siyasetçi tarafından veya kendini bilmez bir komedyen tarafından her gün dini değerlerimiz ile alay edilmekte ve değerlerimiz aşağılanmaktadır. Sözde şarkıcı Sezen Aksu'nun, ilk Peygamberimiz Hz. Âdem A.S ve Hz. Havva validemiz için cahil ifadesi kullanması, Özgür Özel'in Diyanet okul öncesi 4-6 yaş eğitim birimini orta çağ zihniyetiyle bağdaştırması, bu tür zihniyetlerinde her fırsatta Diyanet üzerinden dine saldırmayı kendilerine vazife olarak görmeleri, Milletimizi ayrıştırmaya çalışmaktan öteye gitmiyor. Mil Diyanet-Sen olarak bizler, Din ve Diyanet düşmanlarına karşı verilen mücadelenin mimarı ve öncüsü olduk. Biz bu mücadeleyi birileri için değil, Allah rızası için yapmaya gayret gösteriyor ve sonuna kadar da bu zihniyetle mücadele etmeye de devam edeceğiz' dedi.

DİNİ DEĞERLERİMİZİ AŞAĞILAMAK SUÇ SAYILMALIDIR

'Sosyal medyada dini değerlerimizi aşağılamak ve onlara hakaret etmek' fiilinin suç sayılmasını ve ciddi yaptırımlar uygulanmasını istediklerini belirten Deniz, 'Mil-Diyanet Sen olarak 'Önce Ahlak ve Maneviyat' diyor ve aylardır haykırdığımız talebimizi tekrar ediyoruz: 'Sosyal medyada dini değerlerimizi aşağılamak ve onlara hakaret etmek' fiilinin suç sayılmasını ve ciddi yaptırımlar uygulanmasını istiyoruz. 'Dini Değerlere Hakaret ve Aşağılama' suçunun da önümüzdeki günlerde TBMM'de kanunlaşacak 'Yeni Sosyal Medya Yasası' kapsamına alınmasını talep ediyoruz' dedi.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO SÜMEN ALTI EDİLMESİN

Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan sözleşmeli personellerin 2022 yılı içerisinde ivedilikle kadroya geçirilmesini isteyen Deniz, '2022 yılına girdik ama sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi sözü tekrar sümen altı edilmiş gibi. Çalışma Bakanımızın daha önce dile getirdiği 2022 yılı kadroya geçiş süreci hemen başlatılarak TBMM'nin gündemine alınmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan sözleşmeli personelimizin feryadı duyulmalı ve şartsız/ koşulsuz 2022 yılı içerisinde ivedilikle kadroya geçirilmelidir. Palyatif çözüm değil kalıcı çözüm olarak kadro istiyoruz' dedi.

CAMİ VE KUR'AN KURSLARININ BİRİKMİŞ ELEKTRİK BORÇLARI SİLİNSİN

Cami ve Kur'an kurslarının elektrik faturaları sorununa dikkat çeken Deniz, Cami ve Kur'an kurslarının birikmiş elektrik borçlarının silinmesini talep etti. Deniz, 'Yıl olmuş 2022 hala çağrımıza olum bir cevap verilmedi ve kurumlar arasında ayrımcılık yapılmaya devam ediliyor. Yaz ve Kış aylarında gelen yüklü elektrik faturaları karşısında çaresiz kalan Din görevlilerimiz ve Kur'an kursu yöneticilerimizin yaşadıkları sıkıntılar her geçen gün artmaktadır. Son zamanlarda bazı İl ve ilçelerde faturaların ödenmemesi gerekçe gösterilerek elektrik tedarik şirketleri tarafından Cami ve Kur'an kurslarımızın sigortaları indirilmiş olup hatta ezanlar dahi okunamamıştır. Artık bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını kurumlar arasındaki çifte standarttın ortadan kaldırılması elzem haline gelmiştir. Bunun çözümü için 6446 sayılı elektrik piyasası kanununun geçici 6. Maddesini 3. Fıkrasında toplumun ibadete açılmış ve ücretsiz girilen ibadethanelere ilişkin aydınlatma giderleri Diyanet İşleri Başkanlığına konulacak bütçeden karşılanır hükmündeki aydınlatma giderleri sözcüğü Enerji giderleri şeklinde değiştirilmesini, Halihazırda Cami ve Kur'an kurslarının birikmiş elektrik borçlarının silinmesini talep ediyor ve bu değişikliğin TBMM tarafından bir an önce yapılması çağrısında bulunuyoruz' dedi.

ELEKTRİĞE, DOĞALGAZA YAPILAN ZAMLAR VERİLEN EK ZAMMI FAZLASIYLA ALDI

Elektriğe, doğalgaza ve benzine yapılan son zamların verilen ek zammı memurun cebinden fazlasıyla aldığını belirten Deniz, 'Toplu sözleşme görüşmesi döneminde her gün çelişkiler içinde cebelleşen, Hükumetin teklifini kabul etmeyip o günün şartların da ilk 6 ay için %20 25 arası zam isteyen, Memurları eylem için Ankara'ya toplayan, Sonra da eyleme gelen Memurları rencide edercesine verilen teklifini kabul eden, toplu sözleşmede alınan % 5 + 7'lik zammı büyük bir kazanımmış gibi lanse eden, oda yetmezmiş gibi sırf rakip olarak gördüğü sendikaları bitirmek için %1 barajı konusunda hükumetle anlaşan, Sayın bakanın merdiven altı sendikalar tabirini kullanarak sendikalar arasında ayrımcılık yapmasına sessiz kalan, seyyanen zam yerine toplu sözleşme aidatını 400 TL'ye çıkarıp , Sendika üyesi olmayan Memurları sendika üyeliğine zorlayan veya olamayanları (Emekli, Polis, Asker gibi) hiçe sayan bir konfederasyon Genel Başkanı düşünün. Mil Diyanet-Sen olarak her platformda memurun hakkını savunamayan yetkili ama etkisiz bu sendikaya yanlış yolda olduğunu, memurun hakkını masada savunması gerektiğini açık bir dille ifade ettik. Malum artan fahiş fiyatlar hayat pahalılığı derken enflasyon rakamları açıklanana kadar memurun alım gücü azaldı diye her platformda söyledik Mil Diyanet-Sen olarak. Ama yetmedi. Memur sen genel başkanı dil ucuyla ek zam talep ettik dese de öküz buzağı doğurdu tabiriyle cumhurbaşkanının ek zam olarak verdiği %2,5 ile yetindi. Aslında verilen zam güzel bir zam. Tabi hayat pahalılığını tedbirlerle düşürebilirsen. Ama gel görelim ki elektriğe, doğalgaza ve benzine yapılan son zamlar verilen ek zammı memurun cebinden fazlasıyla aldı. Gaziantep'te kiralar zaten çok yüksek. Normal bir hesap yapsak memur maaşının 3'te 1'lik kısmını zaten kiraya veriyor. Doğalgazlı normal bir (2+1) dairede oturayım desen 1500-2000 liradan aşağı kira yok. Ev almak tamamen hayal ürünü oldu bir memur için. 500 bin liradan aşağı ev yok. Zaten memurun birikimi yok. Yani bu zam olayının neresinden tutarsak elimizde kalıyor. Hükumetimiz bu pahalılığa bir an önce çözüm bulmazsa eskiden TV'lerde izlediğimiz limon satan memur zamanlarına tekrar dönecek gibiyiz' ifadelerini kullandı.

DİYANET ÇALIŞANLARI BAŞARI BELGESİ VERMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Diyanet çalışanlarına başarı belgesi vermesini talep Eden Deniz, 'Milli Eğitim Bakanı, Pandemi döneminde görev yapan tüm öğretmenlere başarı belgesi vereceğini açıkladı. Sağlık çalışanlarından sonra sahada en özverili görev yapan Diyanet çalışanları olması hasebiyle bizde Mil Diyanet-Sen olarak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'tan Pandemi döneminde hem kendi görevini hem de Filyasyon/İzolasyon görevini yapan tüm çalışanlarımıza başarı belgesi vermesini talep ediyor ve verilmesi içinde gerekli dilekçemizi Diyanet İşleri Başkanlığımıza sunduk' diye konuştu.

BAHRİ UÇAR