İhracat birim değer endeksi Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 0,6 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 5,9 azaldı, yakıtlarda yüzde 13,9 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 2,9 azaldı.

Yanlış Duymadınız! Gaziantep'te Can Eriğin Tanesi 2,5 TL'den Satışta Yanlış Duymadınız! Gaziantep'te Can Eriğin Tanesi 2,5 TL'den Satışta

İHRACAT MİKTAR ENDEKSİ YÜZDE 7,0 ARTTI

İhracat miktar endeksi Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,0 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 21,4 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 0,8 arttı, yakıtlarda yüzde 34,2 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 3,7 arttı.

İTHALAT BİRİM DEĞER ENDEKSİ YÜZDE 9,3 AZALDI

İthalat birim değer endeksi Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,3 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 5,3 azaldı, yakıtlarda yüzde 31,8 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 5,6 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 1,2 azaldı.

İTHALAT MİKTAR ENDEKSİ YÜZDE 13,9 AZALDI

İthalat miktar endeksi Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,9 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 0,2 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 3,9 arttı, yakıtlarda yüzde 8,9 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 5,6 azaldı.

Kaynak: İLKHA