Aşı için randevu alma telefon ve internet üzerinden e-Devlet ve MHRS ekranlarından yapılabiliyor.

e-Devlet'te aşı başvurusu nasıl yapılır?

Covid-19 aşısı başvurusuna, https://www.turkiye.gov.tr/ ya da e-devlet mobil uygulamalarından giriş yaparak ve arama bölümünden MHRS yazarak ulaşılabilir. Randevu alacak vatandaşlar, e-devlet giriş ekranına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresinden ulaşabilir. Coronavirus aşı başvurusu işlemleri e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabiliyor.

Başvuruda bulunan şahıs, aşı yapılacak öncellikli grupta yer alıyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

MHRS aşı randevusu nasıl alınır?

MHRS web sitesi üzerinden https://www.mhrs.gov.tr randevu almak için, daha önce üyelik kaydı yoksa "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilir. Daha önce üyeliği bulunuyorsa kimlik numarası ve şifre ile istenilen hastane ve hekim seçilerek randevu oluşturulur.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı telefonun uygulamasından MHRS uygulaması indirilerek, üyelik kaydı yapılır. Üyelik kaydı bulunuyorsa kimlik numarası ve şifre ile işlemler yapılır, üyelik kaydı yoksa üyelik kaydı oluşturulduktan sonra randevu alınır.

Covid-19 aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra "Hastane randevusu al" seçeneği üzerinden "Genel Arama" ardından "Covid-19 aşı" seçeneğini tıklayarak gerekli bilgilerin girilmesi gerekiyor.