Bugün sona erecek olan Milli Eğitim Bakanlığının 2014 Eylül dönemi öğretmen atama başvuruların onaylatılması için Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşan uzun kuyruklar öğretmen adaylarını mağdur etti. Öğretmen adayları sistem üzerinden yapılan tercihlerin ayrıca milli eğitim müdürlüklerinde onaylatma uygulamasının gereksiz olduğunu belirterek oluşan bu kuyruklara isyan ettiler.

EĞİTİMCİLER MAĞDUR EDİLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 40 bin öğretmen kadrosuna yapılacak atamalar için 12 Eylül'de başlayan başvuru süreci bugün sona erecek. Öğretmen atamaları, öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirildikten sonra ayrıca Milli Eğitim Müdürlüklerine onaylatma zorunluluğu öğretmen adaylarını zor durumda bıraktı. Başvurularını onaylatmak için Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen öğretmen adayları uzun kuyruklarla karşılaştı.

EĞİTİM SİSTEMİ ENDİŞE VERİYOR

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 2’nci katında bulunan ilk atama öğretmen alımı bürosu önünde oluşan kuyruklar öğretmen adaylarını çileden çıkarttı. Öğretmen adayları, oluşan bu uzun kuyruklara neden bir çözüm bulmadığını, hep öğrenci ile öğretmenlerin mağdur olduğunu ve yöneticilerin ise hiçbir şey yapmadıklarını söyleyerek her gün değişen eğitim sisteminin artık içinden çıkılmaz bir hal aldığını ve Türkiye’nin eğitim sisteminden endişe duyduklarını ifade ettiler. Bahri UÇAR