Memur ve memur emeklilerine verilen yüzde 2,5'lik ek zammın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da, ek zammın kamu işçilerine de verileceğini ifade etti. Yaklaşık 700 bin kamu işçisini doğrudan ilgilendiren ek zam ile ilgili açıklama yapan TÜRK-İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, 'Kamu işçileri için yüzde 2.5'luk iyileştirme karşılık buldu. Bu kamu işçileri açısından sevindirici. İnşallah en kısa zamanda yapılacak ek protokol ile bu ek zam yürürlüğe girer. Tabi bu yüzde 2.5 ek zammın asgari ücret için de geçerli olması lazım. Asgari ücretin de ekonomik şartlara göre değerlendirili güncellenmesi gerekiyor' dedi.

KAMU İŞÇİSİNE DE YÜZDE 2,5 EK ZAM VERİLECEK

Türk-İş Genel Başkana Atalay, memur maaşlarına yapılan yüzde 2,5'lik ek zamdan 700 bin kamu işçisinin de yararlanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bu yöndeki taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerine ilettiklerini vurgulayan Atalay, "Çalışanlar olarak hepimiz aynı çatının altındayız. İşçiyi bu zammın dışında tutmak doğru değil. Bunun için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç yok. Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki açıklamayı en kısa sürede yapmasını bekliyoruz. Bu açıklamanın ardından, 700 bin kamu işçisinin ücretlerine yüzde 2,5'lik zam şubat ayındaki ücretlere yansıyacaktır. Memur, memur emeklisi ve kamu işçisinin alacağı yüzde 2,5'lik ilave zammın, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de verilmesi gerekiyor' dedi.

YÜZDE 12 ZAM YAPILMIŞTI

Hükümet ve işçi konfederasyonları arasında Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü üzerinde 11 Ağustos 2021'de sağlanan anlaşmaya göre kamu işçilerinin ücretlerine 2021-2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapılmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KAMU İŞÇİLERİNE 2.5'LUK EK ZAM MÜJDESİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamu işçilerine 2.5'luk ek zam müjdesi. Memur ve memur emeklilerine verilen yüzde 2,5'lik ek zammın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında ek zammın kamu işçilerine de verileceğini ifade etti. Yaklaşık 700 bin kamu işçisini doğrudan ilgilendiren ek zam ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İşçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Buna yüzde 2.5'luk bir artış daha ilave ediyoruz. Böylece işçilerimizin ücretlerine özellikle de ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz' ifadelerini kullandı.

YÜZDE 2.5 EK ZAM ASGARİ ÜCRET İÇİN DE GEÇERLİ OLMALI

Yaklaşık 700 bin kamu işçisini doğrudan ilgilendiren ek zam ile ilgili açıklama yapan TÜRK-İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, 'Hükümet ve işçi konfederasyonları arasında Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü üzerinde 11 Ağustos 2021'de sağlanan anlaşmaya göre kamu işçilerinin ücretlerine 2021-2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapılmıştı. Ancak ekonomideki yaşanan gelişmeler ve enflasyondaki artışlardan dolayı bu insanların gelir ve giderlerinde ciddi bozulmalar yaşandı. Kamu işçileri ocak ayı için enflasyon farklı ile beraber yüzde 25.47 zam almıştı. Buna ek yüzde 2.5 iyileştirme ile bu yaklaşık yüzde 28'e yükselecek. Bu kamu işçileri açısından sevindirici. Biz her zaman sözleşmelerin, protokollerin gerektiğinde ek protokolle iyileştirilmesi gerektiğini belirtik. Tabi bu yüzde 2.5 ek zammın asgari ücret için de geçerli olması lazım. 4 bin 253 TL olan asgari ücret bir yıl sürdürülebilir bir rakam değil. Türk-İş Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay, Çalışma Bakanı ve Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşüp gerekçeleriyle bunu gündeme getirdi ve yüzde 2.5'luk iyileştirme karşılık buldu. Önceki aksam da Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 2.5'luk ek iyileştirmenin kamu islerine verileceğini ifade etti. İnşallah en kısa zamanda yapılacak ek protokol ile kamu işçilerini bir nebze de olsa ceplerini rahatlatacak ek protokol sözleşmesi olarak yürürlüğe girer. Asgari ücretin de ekonomik şartlara göre değerlendirilip güncellenmesi gerekiyor' diye konuştu.

BAHRİ UÇAR