Nizip Caddesi'nde faaliyet gösteren firmalar, Taşlıca bölgesinde oluşturulacak yeni modern sanayi sitesine taşınacak. Tüm esnafın dört gözle başlayacak olan projeyi beklediğini belirten Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, 'Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde oluşturulacak yeni modern sanayi sitesi faaliyete geçtiğinde yaklaşık 50 bin kişinin istihdam edilecek' dedi. Projenin markalaşma anlamında da önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Gün, 'Proje tamamlandığında Avrupa'ya ihracatın önü de açılmış olacak' dedi. Yeni projeyi TOKİ aracılığıyla 3 yılda bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Gün, 'Bu projede bizlere sonsuz destek sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'e teşekkür ediyorum' dedi.

PLASTİK AYAKKABI VE TERLİK SEKTÖRÜ YENİ MODERN SANAYİ SİTESİNE TAŞINACAK

Nizip caddesinde faaliyet gösteren plastik ayakkabı ve terlik sektörüne yeni modern bir sanayi bölgesi oluşturulması yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanına dönüştürülen eski Nizip Yolunun yer aldığı bölgede yer alan esnaf temsilcileri, Taşlıca Bölgesinde belirlenen bölgeye taşınacak. Yaklaşık yarım asırdır Nizip Caddesi ve şehrin muhtelif bölgelerinde faaliyet gösteren firmalar Taşlıca bölgesinde Plastik Ayakkabı ve Terlik sektörü için oluşturulacak yeni modern sanayi sitesine taşınacak.

TÜM ESNAF DÖRT GÖZLE BAŞLAYACAK OLAN PROJEYİ BEKLİYOR

Eski Nizip Caddesi'nde yer alan esnafın Taşlıca Bölgesinde oluşturulan yeni sanayi sitesine taşınacağını belirten Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, tüm esnafın dört gözle başlayacak olan projeyi beklediğini kaydetti.

EN KISA ZANDA PROJEYİ BAŞLATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Hazırlanan projenin sektöre çok önemli katkı sağlayacağını belirten Gün, 'Yeni gideceğimiz yerde şu an için 550 üyemiz var. Yaklaşık 750 bin ile 800 bin metrekare alana ihtiyacımız var. Şu ana kadar 210 bin metrekaresi karşılandı. Geri kalanın da karşılanacağının sözünü aldık. Bu söz Nizip caddesindeki esnafı mutlu etti. Arsamızı aldıktan sonra en kısa zanda projeyi başlatmayı düşünüyoruz. İnşallah başladığımız bu projenin sonunu getireceğiz' dedi.

ŞAHİN'E VERDİĞİ DESTEKLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, 'Nizip caddesindeki esnaf yaklaşık yarım asırdır burada hizmet vermekte. Artık işletmelerin ihtiyacını karşılayamıyordu. Dolaysıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den arsa talebinde bulunduk. Sayın Başkanımız da gereken desteği verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz' dedi.

ESNAFIN TALEBİ TAŞLICA BÖLGESİNDEN YANA OLDU

Esnafın talebinin Taşlıca bölgesinden yana olduğunu vurgulayan Gün, 'Ulaşım ve Nakliyatçılar sitesinin orada olmasından dolayı esnafın talebi Taşlıca bölgesinden yana oldu. Biz de esnafımız talebi doğrultusunda hareket ediyoruz. Yaklaşık yarım asırdır Nizip Caddesindeki plastik ayakkabı, terlik ve yan sanayi ürünü üreten firmalar Taşlıca Bölgesinde belirlenen bölgeye taşınacak. Bizim 742 bin metrekare alan üzerinde projemiz var. Alanımız istediğimiz alana gelirse biz bu projemizi yeni yerde canlandırmayı düşünüyoruz. Ama şuan için 214 bin metrekare alanda kalırsak bu alan hem esnafa yeterli gelmeyecek hem de hazırladığımız projemiz yarım kalmış olacak ancak inşallah Sayın Bakan Hanımın desteğiyle 742 bin metrekare alanı tamamlayacağız' dedi

İŞYERİ KİRADA OLAN ESNAF İŞYERİ SAHİBİ OLACAK

Kendisine ait işyeri olmayanlarda dahil tüm esnaf temsilcilerinin başlatılacak olan proje kapsamında TOKİ aracılıyla kendi işyerlerine kavuşacağını aktaran Gün, 'Çok önceden hazırlanan projemizi hayırlısıyla kısa sürede yaşama geçirmeyi planlıyoruz. Bu projeyi yapmamızın önceliği Nizip Caddesinde kiracı olan esnafımızı iş yeri sahibi yapmak. Burada kiracı olan esnafımızı ön sıraya alacağız. Bizler tüm esnaf arkadaşlarımızın en iyi şekilde işyerlerine kavuşması için gece-gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi

PROJE TAMAMLANDIĞINDA YAKLAŞIK 50 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Proje tamamlandığında yaklaşık 50 bin kişinin istihdam edileceğini belirten Gün, 'Yeni proje tamamlanıp faaliyete geçtiğinde yaklaşık 50 bin kişi istihdam edilecek. Yapılacak projede 550 işletme yer alacak ve yaklaşık 50 bin kişi istihdam edilecek' dedi.

TOKİ ARACILIĞIYLA 3 YIL İÇERİSİNDE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Yeni projeyi TOKİ aracılığıyla 3 yılda bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Gün, 'Biz kooperatif yönetimi olarak Nizip Caddesi'nde ve bölgesinde yer alan tüm esnafımızla bir bir görüşerek çalışmalarımızı tamamladık. Çalışmalarımıza başladığımız daha ilk günden bu yana olaya ben-sen olarak değil esnafımız olarak baktık. Projenin yaşama geçecek olmasından dolayı en çok esnafımızın adına mutluyuz. TOKİ aracılığıyla yapacağımız projede devlet büyüklerinin de desteğiyle bu işi inşallah tamamlayacağız. Bizim çabamız burayı en kısa zamanda bitirmek. Arsamızı aldığımızda TOKİ'ye müracaatımızı yapacağız. Bizim hedefimiz en geç 5 yıl içerinde tamamlamak ama TOKİ ile yaparsak 3 yıl içerisinde bitireceğini hedefliyoruz. Daha modern bir sanayi alanında TOKİ aracılığıyla yapılacak olan işyerlerimiz esnafımızı ekonomik açıdan ödemeler konusunda zor durumda bırakmayacaktır. Tabi bu çalışmalarımızda bizlere sonsuz desteklerini sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'e teşekkür ediyorum' dedi.

AVRUPA'YA İHRACATIN ÖNÜ AÇILMIŞ OLACAK.

Projenin markalaşma anlamında önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Gün, 'Proje tamamlanıp faaliyete geçtiğinde markalaşma anlamında önemli katkı sağlayacak. Avrupa'ya bile mal satabilecek konuma geleceğiz. Çünkü Avrupa şuanda gelip bizden mal almıyor. Kurumsal firmalar şuan ki çalışma alanımızdan dolayı sipariş vermiyorlar ama yeni yere geçersek Avrupa'ya da mal satabileceğiz. Avrupa'ya ihracatın önü açılmış olacak' diye konuştu.