Maaşı kesilen arkadaşlarımız var. Kirasını dahi ödeyemeyen engellilerimiz var bu evde bakım maaşı yüzünden. Pandemiden sonraki süreçte evde bakım maaşının kesilmesinden dolayı engellilerimizin yüzde 30'u mağdur oldu' dedi. Pandemi bütün dünyayı etkilediği gibi engellileri de etkilediğini belirten Oğul, engellilere 3 ayda bir düzenli olarak gıda yardımı yapılması gerektiğini belirtti. Engelsiz kent için Gaziantep'te mavi ve beyaz bayrak uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Oğul, 'Engelli rampası, engelli lavabosu olmadığı zaman belediyenin ruhsat vermemesi lazım. Mavi ve beyaz bayrak uygulaması olması gerekiyor' dedi.

PANDEMİ ENGELLİLERİ DAHA FAZLA ETKİLEDİ

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan COVID-19 pandemisi, toplumun tüm kesimlerini etkilerken özellikle engellileri daha fazla etkiledi. Günlük yaşamda birçok zorluk ve hak kaybıyla karşılaşan engelli vatandaşlar, salgın sürecinde de ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldı.

ENGELLİLER RAPORLA İLGİLİ SIKINTILAR YAŞIYORLAR

Engellilerin yasadığı sorunlara dikkat çeken Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Halil Oğul, Pandemiden sonra engellilerin raporla ilgili sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek, 'Pandemiden sonra engellilerimiz raporla ilgili sıkıntılar yaşıyorlar. Maaşı kesilen arkadaşlarımız var. Eli tutmuyor, ayağı tutmuyor ama sen evde bakım maaşı alamazsın diye evde bakım maaşı kesiliyor. Yıllardır annesi işe gitmemiş, bir sigortası olmamış, yıllarca ömrünü kendi çocuğuna bakarak geçirmiş ama şuanda o çocuğun bakım parası kesilmiş durumda. Kirasını dahi ödeyemeyen engellilerimiz var bu evde bakım maaşı yüzünden. Pandemiden sonraki süreçte evde bakım maaşının kesilmesinden dolayı engellilerimizin yüzde 30'u mağdur oldu. Bu sorunu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e ilettik. Bu sorunu çözeceklerini belirttiler. İnşallah bu sorun biran önce çözülür' dedi.

ENGELLİLERE 3 AYDA BİR GIDA YARDIMI YAPILMASI GEREKİYOR

Pandemi bütün dünyayı etkilediği gibi engellileri de etkilediğini belirten Oğul, Engellilere 3 ayda bir düzenli olarak gıda yardımı yapılması gerektiğini belirterek, 'Pandemi bütün dünyayı etkilediği gibi biz engellileri de etkiledi. Biz engelliler olarak elimizden geldiği kadar çalışıyoruz ve biz de varız diyoruz ama geçim sıkıntısı yaşayan engellerimiz var. Engellilere 3 ayda bir düzenli olarak gıda yardımı yapılması lazım. Gıda bankasından aylık kart veriliyor ama gıda kartı alamayan engellilerimiz var. Onlara da gıda yardım yapılmasını istiyoruz' dedi.

KÖMÜR YARDIMI ALAMAYAN ENGELLİLER VAR

Kömür yardımı alamayan engellilerin olduğunu belirten Oğul, 'Kömür yardımlarında bazı engelli kardeşlerimizin bu kömürü almaya uygun olmadığını belirtiliyor. Yani sonuçta engelli kardeşimizin ihtiyacı olmazsa bu kömürü istemez. Bu gibi engellerden dolayı kömür yardımı alamayan engellilerimiz var' dedi.

ENGELLİLERİN İHTİYACINI KARŞILAMAKTA ZORLANIYORUZ

Engellilerin ihtiyacını karşılamakta zorlandıklarını belirten Oğul, 'Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kentte engellilere sahip çıkıyor ama genel anlamda bazı noktalarda engelli kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamakta zorlanıyoruz. Niyet engelsiz kent olmak ama tabiî ki bazı engeller var. Yeri geldiği zaman engelli kardeşlerimiz toplu taşımada sorunlar yaşıyoruz. Şoföre ceza veriliyor ama yine de yeterli olmuyor. Yani engelsiz kent değiliz ancak engelsiz kent olma yolunda 10 yıl öncesinde göre epey yol kat ettik' dedi.

MAVİ VE BEYAZ BAYRAK UYGULAMASI OLMASI LAZIM

Gaziantep'te mavi ve beyaz bayrak uygulamasının olması gerektiğini belirten Oğul, 'Turizm merkezi olmak istiyorsak kentteki bütün otellerin, restoranların girişlerinde engelli rampası, içeride engelli lavabosu olması gerekiyor. Engelli rampası, engelli lavabosu olmadığı zaman belediyenin ruhsat vermemesi lazım. Mavi ve beyaz bayrak uygulaması olması gerekiyor. Gaziantep engelli dostu diye işletmelerin bu bayrağı işletmeye asması gerekiyor. Kentte bu tür çalışmaların yapılması lazım' dedi.

SEÇİMDEN SONRA BİR TANE MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETMEDİ

Seçimden sonra bir tane milletvekili ve belediye başkanını derneği ziyaret etmediğini dile getiren Oğul, 'Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızın 3 ayda bir de olsa derneğimizi ziyaret etmeleri bize moral verecektir. Ancak seçimden sonra bir tane milletvekili ve belediye başkanını derneğimizde göremedik' diye konuştu. BAHRİ UÇAR