Okulun olduğu bölgede araç yolu olmaması nedeniyle itfaiye ve ambulans ekipleri yangın yerine ulaşmakta güçlük çekti. İtfaiye erleri gösterdikleri üstün performans sayesinde hortum boylarını uzatarak yangını kısa sürede kontrol altın aldılar.

Öte yandan bazı vatandaşlar, imar planında yer alan ve yıllardır açılmayan Cumhuriyet ilkokulu arkasındaki yolun bir an önce açılaması gerektiğini belirterek ''Okulun arkasında bulunan yolun açılması için belediye daha ne bekliyor. İlle birilerinin felaket yaşaması mı gerek'' dedi.

Şahinbey ilçesi Alaybey Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet İlkokulu'nun kazan dairesinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Dumandan aşağıya inemeyen öğretmenler pencereden atlamak zorunda kalırken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi sayesinde yangını büyümeden kontrol altına alındı.

CAMİ AVLUSUNDAN OKULA

Edinilen bilgilere göre önceki gün saat 12:00 sıralarında Cumhuriyet İlkokulu'nun kazan dairesinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın ihbarını alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri anında olay yerine ulaşmalarına rağmen, araç yolu olmaması nedeniyle olaya müdahalede zorluk yaşadılar. Yangını kısa sürede kontrol altına almayı başaran itfaiye erleri faciayı kıl payı önlediler. İtfaiye erleri Cami avlusundan hortumlarla müdahale etmek zorunda aldılar.

OKUL ARKASINDAKİ YOLU BELEDİYE AÇMIYOR

Gaziler Caddesi üzerinde bulanan Cumhuriyet İlkokulu'nun hemen sırtında bulunan yolun yıllardır açılmadığını belirten bazı vatandaşlar ''Şahinbey Belediyesi, imar planında yer alan bu yolu neden açmıyor bir türlü anlamıyoruz. Okulun hemen sırtında bulunan ve imar planında yer alan bu yol açılmış olsaydı yangına daha kolay müdahale edilirdi. Buraya ne itfaiye nede ambulans girebiliyor. Bu seferlik Allah korudu. Bu yolun açılması için illaki birilerinin ölmesi ve yaralanması mı? Bekleniyor. Şahinbey belediyesi neden burayı umursamıyor. Buradaki semt sakinleri olarak imar planındaki bu yolun açılması için kaç kere müracaat ettik. Ama bizi hesaba almadılar. Zaten okulun arkası yıllardır harabe ve yıkık vaziyette. Madde bağımlılarının mekanı oldu. Şahinbey Belediyesi burayla ilgilenmiyor. Buradaki yolun açılması için bir daha yangın olup çocukların ölmesi mi? Beklenecek'' diye konuştular.

OKULUN ARKASI, 20 YILDIR HARABE

Okulun arkasının yaklaşık 20 yıldan beri yıkık, harabe ve madde bağımlılarının uğrak yeri olduğun belirten vatandaşlar '' Burası arkada kaldığı ve gözükmediği için Şahinbey Belediyesi dikkate almıyor. Buranının yapılması için kaç kere belediyeye ve CİMER'e şikayette bulunduk. Her seferinde salladılar ve sallamaya devam ediyorlar. Okulun arkasındaki bu harabe yerden okula çok kez hırsızlar girdi. Buranın bir an önce çözüme kavuşturulması gerekli. Buradaki yolun açılması bu bölgeye nefes aldıracaktır. '' dediler.