"Sütümü Soğutuyorum Değerini arttırıyorum" Projesi kapsamında, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde 24 Ekim sabah saatlerinde çiftçilerle bir araya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin süt soğutma tankı dağıtmasının hemen öncesinde konuşma yaptı.

Başkan Şahin, "Peynirimiz yeterince tanınmıyor"

İnsana dokunmanın son derece önemli olduğunu belirten Başkan Şahin, pandemi süreci ile birlikte yeni bir dünya düzeninin ortaya çıktığını ve bu süreçte ise gıdaların korunmasının da son derece önemli olduğunu söyledi. Antep Peyniri'nin dünyaya tanıtılması üzerinde de duran başkan Şahin, "Peynirimiz yeterince tanınmıyor ve ben iddia ediyorum Antep Peyniri'nin Mozerella Peyniri'nden hiç bir farkı yok" dedi. Antep Peynirinin son derece lezzetli olduğunu da söyleyen Başkan Şahin, "Antep Peyniri'ni markalaştırıp, dünyaya tanıtmamız lazım" diye ekledi. Kars ve İzmir peynircilerini davet ederek Antep Peyniri'nin incelendiğini söyleyen Başkan Şahin, "Bundan sonraki aşama hep birlikte Antep Peyniri'ni hak ettiği değere ulaştırmaktır" dedi. Bunu yapabilmenin tek yolunun ise keçi sütünün korunmasından geçtiğini belirten Başkan Şahin, "Bu sıcak ortamda, soğutma tankları olmadan keçi sütünü korumamız çok zor" diye konuştu.

Anneye süt, bebeğe can

Keçi sütünün anne sütüne en yakın süt olduğunu söyleyen Başkan Şahin, "süt soğutma tanklarının kullanımı ile birlikte süt fazlası ortaya çıktı" dedi. Ortaya çıkan bu süt fazlasının ise hamile insanlara ve erken doğan bebeklere dağıtıldığını belirten Şahin, " Pandemi sebebiyle yeterince tanıtımını yapamadık fakat yaklaşık 10 aydır hamile olan her insana 1 bardak süt dağıtıyoruz" diye ekledi. Yapılan süt dağıtma projesinin öneminden bahseden Başkan Şahin, "Mesele bir bardak süt değil, senin yavrun benim için önemli, sen annesin benim için önemlisin" diye konuştu.

Öncelikle, " Anneye Süt Bebeğe Can" Projesi'nin tanıtımının yapılacağı sonrasında ise Antep Peyniri'nin bütün dünyaya tanıtılması adına çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Süt soğutma tankı dağıtım töreninden sonra, resmi twitter hesabından paylaşımda bulunan Başkan Şahin, süt üreticilerine süt soğutma tantı dağıttıklarını belirterek, "Süt üretildikten sonra soğuk tutuldukça dayanıklığı artıyor, besin değerini daha uzun süre koruyor" dedi.