Kentte dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına günlük yaşamı olumsuz etkilerken merkez Şahinbey ilçesi Şahintepe Mahallesindeki bir sitede bulunan binanın çatısı sitenin bahçesindeki oyun sahasının üstüne düştü.

Etkili olan fırtınada çatısı uçan binanın bahçesindeki 10 araç ile bazı dairelerin balkonları zarar gördü. Fırtına nedeniyle apartmanın çatısı yerinden sökülerek uçarken bahçe duvarı yıkıldı. Çatıdan çevreye dağılan moloz yığınları park halindeki araçlara ve basketbol sahasında zarara yol açtı.

Site bahçesinde bulunan 10 araçta hasar meydana gelirken olay sırasında basketbol sahasında oyun oynayan çocuklar ise şans eseri yara almadan kurtuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AFAD ekipleri, sabah saatlerinde geldikleri binada hasar tespit çalışması başlattı.

Büyük korkuya yol açan olayın ardından ekipler tarafından hasar tespit çalışmasına başladı. Ekipler, ev ve araçlarında hasar oluşan kişilerle ilgili tutanak tuttu. Fırtınada evleri ve araçları hasar gören bina sakinleri, hasarlarının giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Aracı enkaz altında kalan bina sakinlerinden Ayhan Volkan, evinin balkonunda otururken rüzgarın çok şiddetli esmeye başladığını, ardından fırtınanın etkili olduğunu ve evlerinin karşısındaki binanın uçan çatısının araçların üzerine düştüğünü söyledi.

Sigorta şirketlerinin 'doğal afet' gerekçesiyle araçlarında oluşan hasarı gideremeyeceğini söylediğini iddia eden Ayhan, bu duruma tepki gösterdi.

'Sigorta şirketleri doğal afet olduğundan dolayı hasarı karşılamayacaklarını söyledi'

Aracının tamamen enkaz altında kaldığını ve aracında ciddi bir hasar olduğunu ifade eden Ayhan, 'Dün saat 17.30 civarında balkonda oturuyorduk. Şiddetli bir rüzgar çıktı. Rüzgar şiddetini iki dakika içinde artırdı. Bir anda gürültü koptu. Sitedeki A Blokun çatısından bir parça koptu, E Bloka, ardından da çocuk oyun alanına ve 5-6 aracın üzerine düştü. Ciddi hasar meydana geldi. Benim aracımda hasar daha fazla oluştu. Sevindirici olay ise çocuklarımızın başına bir şey gelmemesidir. Fakat çok ciddi hasar kayıplarımız var. Sigorta şirketlerini aradık, doğal afet olduğundan dolayı hasarı karşılamayacaklarını söylediler. Bizde mağduruz, çok ciddi hasarımız var. Bu hasarı bizim karşılamamız mümkün değil. Devletten gereken desteği bekliyoruz. Sayın valimiz ve belediye başkanımız bizi ziyaret ettiler. Gereken desteğin verileceğini söylediler. İnşallah gereken desteği bekliyoruz. Bir daha da böyle bir afetin olmaması içinde dua ediyoruz.' dedi.

'Deprem oldu sandık'

Fırtınada evlerinin balkon duvarı yıkılan bina sakinlerinden Gökhan Gökdemir, olay sırasında deprem olduğunu düşündüğünü belirterek, 'Dün akşamüzeri kardeşlerimle birlikte televizyon izliyorduk. O sırada rüzgar şiddetli esmeye başladı. Bende balkona çıkacaktım ama daha sonra vazgeçtim. Genelde zaten rüzgar esiyor, her zaman ki gibi rüzgarın esip geçeceğini tahmin ettim. Rüzgar sesiyle birlikte bina sallanmaya başladı. Balkonda tahta parçaları ve toz bulutu vardı. Kardeşlerim o esnada deprem korkusuyla masanın altına girmeye başladılar. Bir kardeşim o esnada aşağıdaydı, hemen onun yanına koştum. Kardeşimi buldum. Evimizin balkonunda büyük bir hasar oluştu. Büyük bir korku yaşandı. Herkes çocuklarının derdine düşmüştü.' ifadelerini kullandı.