Özellikle son dönemde çimento fiyatlarındaki zamlar nedeniyle birçok iş yeri maddi sıkıntılar yaşıyor. Bunu dikkate alan İMKON, 9 Eylül'den itibaren 15 günlük bir iş bırakma çağrısı yaptı.

Bunun yanı sıra, Ticaret Bakanlığı'na da dosya halinde sunulan bu konunun en kısa zamanda bir çözüme kavuşturulması isteniyor.

İMKON tarafından yapılan 15 günlük iş bırakma çağrısının ardından bu konuya dair açıklamalarda bulunan Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanavetci, Bu konuyu Gaziantep özelinde ele alarak en kısa zamanda bütün üyeler ile istişare toplantısı gerçekleştireceklerini belirterek, "Başta çimento olmak üzere inşaat maliyetlerindeki artışlar sektörü ciddi anlamda tedirgin etmiştir. Bizler GAİMDER adına sektör temsilcileri olarak her zaman ekonominin ve istihdamın sürdürülebilirliğinden yanayız. İMKON bizim çatı kuruluşumuzdur. Gelinen noktada Anadolu'nun çeşitli illerinden ve İMKON'dan böyle bir boykot çağrısı vardır. Konuyu Gaziantep özelinde değerlendirdiğimizde, en kısa zamanda GAİMDER'e kayıtlı tüm meslektaşlarımızla geniş katılımlı bir istişare toplantısı yapacağız. Üyelerimizin bizden beklenti ve talebi her ne olursa, bu doğrultuda, ülkemiz, devletimiz, kamu ve meslektaşlarımız yararına en doğru kararı alacağız' dedi.