GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen program, GAÜN İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Aksoy tarafından Kur' an-ı Kerim Tilavetiyle ile başladı. Panelin açılışında konuşan GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Akbaş, etkinliği özellikle Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat yıldönümü olan 23 Mart tarihinde düzenlediklerini belirtti.Prof. Dr. Akbaş konuşmasında, Said Nursi'nin bütün çağlara hitap edecek 'Hakiki imanı elde eden kainata meydan okur' şeklindeki veciz sözüne dikkat çekerek, her dört şahsında İslam aleminin son yüzyıldaufkunu açtığını ve nesillerin yetişmesinde büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

İstanbul Medipol Hastanesi Dr.Maruf Çelik, Hasan el-Benna'nın hayat hikayesi hakkında bilgi vermesi sonrasında, kurduğu hareket olan Müslüman Kardeşlerden ve misyonundan bahsederek, Hasan el-Benna'nın davet çalışmasından kesitler aktardı.

GAÜN Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mehmet Cesur ise Bediüzzaman Said Nursi'nin mücadelesine ve fikirlerine vurgu yaparak, 'Hakiki imanı elden kainata meydan okur' sözüne dikkat çekti. Said Nursi'nin, Anadolu'da iman mücadelesinden kesitler aktararak, karşılaştığı zorluklara değindi.

Mısır'ın fikir ve dava adamlarından olan SeyyidKutub'un fikirlerinden ve mücadelesinden örnekler verenDiyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Abdurrezzak Ateş de, SeyyidKutub'un zalimlere karşı asla boyun eğmediğini ve hayatını idam sehpasında noktaladığını belirterek, aynı zamanda Batı'nın çirkin yüzünü deşifre ettiğini dile getirdi.

Pakistan'ın büyük dava adamı olan Ebu'l-A'la el-Mevdudi'nin hayat hikayesi ve mücadelesi hakkında katılımcıları bilgilendiren Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülhamit Birışık iseTürkiye'de Ebu'l-A'la el-Mevdudi'ninçok okunduğunu ve kendisine dair yaptığı çalışmaları dile getirerek,çok sayıda eseri olduğunu ifade etti. Katılımın oldukça yoğun olduğu, moderatörlüğünüGAÜN İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Fehmi Soğukoğlu'nun yaptığı programa, GAÜN öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katılımının yanısıra çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları mensupları da büyük ilgi gösterdi. Program teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.