Kulüp sorumlu öğretmeni Özüm Ovayolu öğrencilerin gazetecilik alanında deneyim kazanmasını sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirterek tecrübe sahibi gazetecilerin birikiminden faydalanmak istediklerini söyledi.

Kulübe gazeteciliği merak eden öğrencilerin varlığından mutlu olduklarını belirten Ovayolu amaçlarının öğrencilere sorgulama yeteneğini kazandırmak olduğunu vurguladı.

Gaziantep'te ilk olarak gazeteci-yazar Ahmet Aslan'ı davet ettiklerini söyleyen Ovayolufarklı zamanlarda farklı gazetecilerle bu çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Aslan: Merak bilgiye sorgulama ise bilginin gerçekliğine götürür

Gazetecilikle ilgili deneyimlerini öğrencilere aktarmaktan mutlu olduğunu ifade Aslan ise Uygar Koleji'nin bu davetinden mutlu olduğunu ifade etti.

Öğrencilere derste gazeteciliğin temel ilkeleri hakkında bilgi veren Aslan gazetecilikte en önemli unsurun merak ve sorgulama olduğunu söyledi.

'Merak bilgiye sorgulama ise bilginin gerçekliğine götürür' diyen Aslan demokratik ve şeffaf bir toplumun inşasındasorgulama ve merak yetisinin önemli olduğunu ifade etti.

Derste geleneksel gazetecilik yöntemleriyle ilgili bilgi veren Aslan artık gazetelerin ve gazetecilerin farklı bir alana taşındığını aktardı.

Gazetecilik farklılaşıyor

Bu değişim ve dönüşümün vatandaş gazeteciliğini de ortaya çıkardığını ifade eden Aslan 'Bir iletişim çalışması olan gazetecilikte vatandaş gazeteciliği merkeze oturuyor. İletişim araçları ve yöntemlerinin farklılaşması haber veren, haberdar edenlerin de farklılaşmasına yol açtı.' dedi.

Öğrencilere 5N1K hakkında bilgi veren Aslan sözlerine şöyle devam etti:

'Gazetecilik, yaşanan bir olayı ya da merak edilen bir konuyu araştırıp objektif bir şekilde kitlelere ulaştırmadır. Bu yapılırken etki merkezilerinden bağımsız olunmalı ve tek kriter haberin gerçekliği olmalıdır. Şimdiden okulda yapacağınız haberlerde tek ölçüt doğruluk olmalı. Bir olayın ya da olguya bakarken 5N1K yani 'ne? ne zaman? nerede? nasıl? neden? kim?' sorularına mutlaka cevep bulmaya çalışın.