Gezi programı kapsamında Gaziantep'teki tarihi yerleri ve kadim kültürüne yolculuk yaptıran GGC, üyelerini tarihi bölgelerde gezdirerek, tarihi mekanları görmelerini ve daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlıyor.

Kentin tanıtımı amacıyla düzenlenen gezi programı kapsamında gazeteciler, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin organizesiyle Yavuzeli ilçesindeki Türkiye'nin en büyük cam terasının bulunduğu tarihi Rumkale ve Nizip ilçesindeki Zeugma Antik Kenti ziyaret etti.

Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle düzenlenen gezi programında gazeteciler aileleri ile birlikte yoğun tempolarına bir gün de olsa mola verdi.

Gezi programı kapsamında gazeteciler ve aileleri, tarihi Rumkale ve Zeugma Antik Kenti'ni yakından görmemin mutluluğunu yaşadılar. Tarihi Rumkale ve Zeugma Antik Kenti'ne hayran kalan gazeteciler ve aileleri, gezide keyif dolu vakit geçirdiler.

Gazeteciler aileleri ile birlikte ilk olarak tarihi Rumkale'yi gezdi. Türkiye'nin en büyük cam terasından 'Saklı cennet' diye bilinen Rumkale'nin eşsiz güzelliğini seyretti. Gazeteciler ve aileleri, daha sonra ise tekne turu ile rehberler eşliğinde Rumkale'yi gezme imkanı buldu.

Buradaki gezinin ardından gazeteciler ve aileleri, otobüslerle gittikleri Nizip ilçesindeki Zeugma Antik Kenti ziyaret etti.

Tarihi Rumkale ve Zeugma Antik Kenti'nde bol bol fotoğraf çekip sosyal medya hesaplarında paylaşan gazeteciler ve aileleri, tarihi mekanlara hayran kaldıklarını vurgulayarak, kendilerine bu imkanı sunan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ne teşekkür ettiler.

Düzenledikleri kültür gezisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, Gaziantep'in onlarca medeniyete ev sahipliği yapan ve tarihe tanıklık eden kadim bir kent olduğunu belirtti.

Yerel ve ulusal medya temsilcisi üyelerini aileleri ile birlikte kentin en önemli tarihi mekanları arasında yer alan tarihi Rumkale ve Zeugma Antik Kenti'ni gezdirdiklerini belirten Ay, geziye katılanlara teşekkür etti.

Gezi ile kentin tanıtımına katkı sağlamak istediklerini belirten Ay, 'Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak daha önce gündeme getirdiğimiz geziyi yaptık. Meslektaşlarımızla 'bir Rumkale gezisi yapalım' demiştik. Bugün üyelerimiz değerli eşleri ile birlikte Rumkale'nin o güzel eşsiz manzarasını gezdik ve tekne turu yaptık. Türkiye'nin en büyük cam terasında meslektaşlarımız ve aileleri ile birlikte gezme fırsatı bulduk. Rumkale'den sonra doğa manzarasıyla, eşsiz güzelliği ile Zeugma Antik Kenti'ne gezme fırsatı bulduk.' dedi.

'Bu tür etkinliklere daha büyük bir önem vereceğiz'

Gazeteciler ve aileleri ile çok güzel bir gün geçirdiklerini belirten Ay, 'Değerli meslektaşlarımın mesai kavramı yok. Meslektaşlarız, gece-gündüz demeden halkımızı doğru bilgilendirmek için haber peşinde koşarken bir tatilleri yok, aileleri ile daha çok vakit geçirme şansı, olanağı çok az. Bugün ailelerimizle bir arada olmak istedik. İnşallah bu yeni dönemde bu tür etkinliklere daha büyük bir önem vereceğiz. İleriki günlerde daha değişik organizasyonlarla çocuklarımızla, eşlerimizle, değerli meslektaşlarımızla birlikte programlar yapacağız. Bugün bu programa katılan tüm meslektaşlarıma yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyonda desteğini ve emeğini bizden esirgemeyen başta sayın Gaziantep Valimiz Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatma Şahin'e ve değerli ekibine yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum. Meslektaşlarıma da katılımlarından dolayı çok teşekkür ederim.' ifadelerini kullandı.

'Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ne ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim'

Nizip Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Karayılan, 'Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ne organize ettiği bu geziden dolayı bize müteşekkiriz. Nizip'in bu geziye ihtiyacı vardı. Yerli ve yabancı turistlerin Nizip'e gelmesi açısından belki bir vesile olur. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin bu tür etkinliklerinin daha fazla yapması taraftarıyım. Çok güzel bir gündü. Emeği geçen Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ne ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.' şeklinde konuştu.

'Meslektaşlarımızla tarihi mekanları gezdik'

Geziye eşi ile birlikte katılan gazeteci Murat Barık, 'Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, başta olmak üzere ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz. Bugün gerçekten çok özel bir gündü. Bu özel günde Rumkale'yi ve ardından Zeugma Antik Kenti gezdik. Buralar tarihi açıdan çok önem taşıyor. Bu tarihi alanları herkesin muhakkak gelip gezmesi ve görmesi gerekir. Gaziantep'in birçok duayen gazetecisi, radyo ve televizyon ile uğraşan emektar meslektaşlarımızda geziye katıldı. Bu tarihi mekanları görmek de bizim için ayrı bir zevkti. Meslektaşlarımızla bu tarihi mekanları gezdik. Herkese Gaziantep'e gelmelerini tavsiye ediyoruz. Büyük bir kaynaşma oldu ve bu kaynaşmayı bizlere sağlayan Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ne yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bir ve birlik olmak zorundayız.' diye konuştu.