Ziyarette öğretmen ve idarecilerle bir araya gelen Sayın Cengiz METE Seçkin Koleji eğitim ve öğretimi hakkında öğretmenlerden ve idarecilerden bilgi aldı. 2023 hedeflerine yönelik ilimizde yapılan ve yapılacak olan çalışmalar konusunda öğretmen ve idarecilerle fikir alışverişinde bulundular.

Sayın Cengiz Mete:“Son zamanlardaki eğitim anlayışını, ezberciliği bir kenara bırakıp öğrenciyi merkeze alan ve öğrenmenin yollarını öğreten bir eğitim modeli benimsiyoruz. Bakanlığımızın 2023 vizyon belgesinde de bu eğitim modeli var. Çocuklarımızı, gençlerimizi günümüz şartlarında elbette birçok imkânı ulaştıracak şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz. Onları hem bu günlerde hem yarınlara hazırlamak en büyük ve en önemli vazifemiz. Büyük iddiası olan bir devletiz. Bunun için bir hazırlığımızın olması gerekiyor. Hazırlık olmadan, planlı programlı çalışmadan başarılı olma imkânımız yok diyerek 2023 vizyon belgesinin daha önce açıklanan belgelerden farklı olduğunu ve hayata geçirilince eğitimde çığır açacağını " ifade etti.

2023 vizyon belgesinde yer alan beceri atölyeleri ile ilgili öğrencilere yapılacak olan sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gibi konularda öğretmenlerimiz ile sohbet ederek bu konuda öğretmenlerimizden destekleyici proje ve görüşler beklediğini dile getirdi. Öğrencilerin, eğitim yanında değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirilmesinin akademik başarı kadar önemli olduğunu ve bu unsurların ileriki yaşamlarında da önemli olduğunun üzerinde durdu.

Tüm öğretmenlere ve idarecilere başarılı, sağlıklı ve mutlu bir eğitim yılı dileyerek ziyaretini sonlandırdı.

BÜLTEN