İYİ Parti Gaziantep milletvekili adayı Can Tuğsuz, il binasında düzenlediği basın açıklaması ile 24 haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriyeli sorunu ve çözüm önerileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuğsuz, “Türkiye ekonomisinin can damarı, Güneydoğu’nun sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep’imiz, yanlış Suriye politikaları sonucu ortaya çıkan sığınmacı krizinin mağduru olmuştur. Gaziantep hak etmediği halde AKP’nin Suriye politikasının bedelini ödemektedir. İYİ parti iktidarında Suriye devletinin iç barışına katkıda bulunarak, Suriyelilerin vatanlarına huzurlu bir şekilde dönmelerini sağlamaktır” dedi

GAZİANTEP SIĞINMACI KRİZİNİN MAĞDURU OLMUŞTUR

İYİ Parti Gaziantep milletvekili adayı Can Tuğsuz, il binasında düzenlediği basın açıklaması ile 24 haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriyeli sorunu ve çözüm önerileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuğsuz, “Türkiye ekonomisinin can damarı, Güneydoğu’nun sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep’imiz, yanlış Suriye politikaları sonucu ortaya çıkan sığınmacı krizinin mağduru olmuştur. Gaziantep hak etmediği halde AKP’nin Suriye politikasının bedelini ödemektedir. İYİ parti iktidarında Suriye devletinin iç barışına katkıda bulunarak, Suriyelilerin vatanlarına huzurlu bir şekilde dönmelerini sağlamaktır” dedi.

GAZİANTEP AKP’NİN SURİYE POLİTİKASININ BEDELİNİ ÖDEMEKTEDİR

İYİ Parti iktidarında Suriyelilerin güvenli bir şekilde ülkelerine döneceklerini belirten Tuğsuz, “Türkiye ekonomisinin can damarı, Güneydoğu’nun sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep’imiz, yanlış Suriye politikaları sonucu ortaya çıkan sığınmacı krizinin mağduru olmuştur. Gaziantep hak etmediği halde AKP’nin Suriye politikasının bedelini ödemektedir. Gaziantep’in çevresel göç baskısıyla 2 milyona ulaşan nüfusunun yanında, 400 bin civarında kayıtlı Suriyeli nüfusumuza eklendi” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP’TE YAŞAYAN 6 KİŞİDEN BİRİSİNİN SURİYELİ

Gaziantep’te yaşayan 6 kişiden birisinin Suriyeli olduğuna dikkat çeken Tuğsuz, “İleriki yılarda Suriyelilerin doğurganlık oranı sebebiyle kentin demografik yapısının bozulmasına yol açacak. Kiralar son derece yüksek seviyelere ulaşmıştır. Ülke geneli terörist örgütlerin yabancı ülkelerin istihbarat servislerinin, milis güçlerin, orduların ve devlet dışı aktörlerin etkinlik alanına dönüşmüştür. Suriyeli nüfus yoğunluğundaki artış, kültürel farklılıklar, giderek bozulan ekonomik dengeler, artma eğiliminde olan Suriyeli kaynaklı asayiş sorunları toplumsal gerilimleri artırmıştır” dedi.

FUHUŞ GÖRÜLMEMİŞ BOYUTLARA ULAŞMIŞTIR

AK Parti’nin stratejik öngörüsüzlüğünün bedelinin 4 milyon Suriyeli sığınmacı ve 7 yılda sığınmacılar için harcanan 85 milyar lira olduğunu belirten Tuğsuz, 2017 yılı ortalarından sonuna kadar olan dönemde Suriyeli mültecilerle bağlantılı 181 asayiş olayının gerçekleştiğini belirterek, “24’ü Suriyeli 35 kişi hayatını kaybetmiştir. 2016 yılına göre 3 kat artan olaylar geliyorum diyen büyük depremlerin artçı şokları niteliğindedir. Fuhuş kentimizde görülmemiş boyutlara ulaşmıştır. Yıllardır ülkemizde görülmeyen ve kaybolan çocuk hastalıkları, sığınmacılar ile birlikte yeniden ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

SURİYE KONUSUNU İÇ POLİTİKA MESELESİ OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ

İYİ Parti olarak Suriye’nin yeniden inşasında yer almalarını arzuladıklarını belirten Tuğsuz, “Suriye’de istikrarın yeniden tesisinde Türkiye olarak bölgesel ve tarihi sorumluluklarımızın bilincinde gereken çabayı göstereceğiz. Yapmamız gereken Suriye devletinin iç barışına katkıda bulunarak, Suriyelilerin vatanlarına huzurlu bir şekilde dönmelerini sağlamaktır. Suriye konusunu iç politika meselesi olmaktan çıkaracağız. Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve resmi devlet yönetimini tanıyacağız. Doğrudan barışçıl müzakereleri başlatacağız. Afrin operasyonunda temizlenmiş bölgelerde, kamplar kurulmasını sağlayacağız. Türkiye vatandaşı olmayan ve kayıt dışı faaliyet gösteren kimsenin ticari faaliyette bulunmasına izin vermeyeceğiz. Yeni geçici koruma ve iltica taleplerini kabul etmeyeceğiz” diye konuştu. AHMET ASLAN