Kentte bugün başlayıp bir hafta boyunca etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışı ile sokaklar boş kaldı. Pazar gününün de etkisiyle vatandaşların büyük bir oranda evde kaldığı kentte kar yağışı kenti beyaza, sokakları ise sessizliğe bürüdü.

Gece saatlerinde aniden bastıran ve kısa sürede tüm kenti etkisi altına alan kar yağışı halen etkisini sürdürüyor. Yaklaşık 10 saattir aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle birçok yol trafiğe kapandı.

Kent genelinde birçok ilçe, belde ve köy yolu trafiğe kapalı kalırken, şehir merkezinde ise ana arterler ile işlek caddelerin kapanmaması için çaba gösteriliyor.

Kar yağışı gece saatlerinde kentin önemli noktalarında aralıklarla etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde ise kenti tamamen bürüdü. Kar yağışı kentte kartpostallık görüntüler oluşturdu. Kar yağışı nedeniyle vatandaşların tedbirlerini aldıkları görüldü.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre de kar yağışının akşam saatlerinde itibaren belirli aralıklarla kent genelinde etkisini göstereceği öğrenildi.

Salı günü yağan karda binlerce kişinin mahsur kaldığı Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolunun da Nurdağı-Gaziantep bölümü tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı. Otoyola gelen araç sürücüleri, gişelerdeki görevliler ve polislerin uyarısıyla geri gönderildi.

Kar yağışı sonrası kent beyaza bürünürken, birçok kişi hafta sonu olması ve yolda kalma endişesiyle araçlarını çıkarmaması ile yollar yayalara kaldı. Vatandaşların sadece temel ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıktığı görüldü.

Kar yağışı nedeniyle birçok iş yerinin de kapalı olduğu kentte toplu ulaşım araçları da kısıtlı sayıda ve yolların açık olduğu noktalarda sefer yapabiliyor.

Belediye ekipleri tarafından yoğun bir kar temizleme çalışmasının yapıldığı kentte Karayolları ekipleri de kar küreme çalışması yaparak yolları açık tutmaya çalışıyor.

Sokakların boşaldığı kentte ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Öte yandan kentte halen devam eden kar yağışının cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Kar yağışı kentte sevince neden olurken, bazı vatandaşları kar yağışından dolayı ellerini açarak dua etti.