Kitap Fuarının açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, fuara "Kitap hayattır, hayat kitaptır" sloganıyla başladıklarına işaret ederek, '9 gün boyunca 105 yayınevi ve 28 yazarımız kitapseverlerle buluşacak. Amacımız, bu şehre yakışır bir şekilde nesillerin yetişmesi amacıyla kitaba yatırım yapmak, okur ile yazarları buluşturmak' dedi. Fuara kırsal mahallelerdeki 50 bin öğrenciyi fuara getireceklerini ve onlara 40 lira indirim sağlanacağını vurgulayan Tahmazoğlu, çocukların istedikleri kitabı alabileceklerini kaydetti.

ŞAHİNBEY KİTAP GÜNLERİ FUARI AÇILDI


Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Hasan Kalyoncu ve Gaziantep Üniversitesinin işbirliğinde düzenlenen 'Şahinbey Kitap Günleri Fuarı' Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde törenle açıldı. 28 yazar ve 105 yayınevinin katıldığı fuar 10 Ekim'de sona erecek.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM SAĞLANDI


Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına; Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer ve Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, protokol üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

ŞAHİNBEY KİTAP GÜNLERİ FUARI İLE KENTE HEYECAN GELDİ


Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, kitap fuarlarının diğer etkinliklerden farklı olduğunu belirtti. Fuarlar yoluyla yazar ve yayınevleriyle buluşmanın sağlandığını dile getiren Gül, kitap fiyatlarının da uygun olmasıyla kente heyecan geldiğini söyledi. Gaziantep'in Türkiye'nin en iyi kitap fuarını düzenleyebileceğini kaydeden Gül, "Ben inanıyorum ki Gaziantep, bu yaptıklarıyla 10 veya 20 yıl sonranın çok daha nitelikli gençlerini yetiştirecek' dedi. Vali Gül, 'Şahinbey Belediyemizin düzenlediği üniversitelerimiz başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızın destek verdiği bir kitap fuarına ulaştık. Tabii kitap fuarlarının diğer etkinliklerden farkı şu, yazarlarla buluşma, yayınevleri ile buluşma, kitapların fiyatlarının uygun olması, şehirde kitapla ilgili bir heyecanın oluşması ve şu yazarda gelseydi daha da iyi olurdu dediği bir haftayı geçireceğiz' dedi.

KİTABIN METAYA DÖNÜŞTÜĞÜ ZAMANDA KİTAP FUARI SON DERECE ÖNEMLİDİR


İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı ve eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise Gaziantep'i kitapla buluşturan bu etkinliği düzenleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Kitabın ötelendiği, camın veya ekranın kitabın önüne geçtiği bir zamanda olunduğunu belirten Görmez, "Kitabın metaya dönüştüğü bir zamanda, 'Kitap hayattır, hayat kitaptır.' başlığı ile böyle bir etkinlik son derece önemlidir' dedi. Fuara katılan öğrencilerle bir süre sohbet eden Görmez, onlara dini konularda bilgiler verdi.

SONBAHARDA KİTAP KOKUSUNU ŞEHRİMİZE GETİRDİ


'Şahinbey Kitap Günleri Fuarı'n açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, binaların kıymetli olduğunu ancak her şeyin başında insan yetiştirmenin geldiğini söyledi. Şahin, 'Hepimiz zamanın ve mekanın şahitleriyiz. Zaman ve mekan bize 'bilgi ve yeşil ekonomi' diyor. Artık şunu biliyoruz ki dünya 1,5 derece daha ısınsa torunlarımıza bırakacağımız bir dünya kalmayacak. Bizim okumamız gerekiyor. Daha da önemlisi okumaktan çıkan dersi anlamamız gerekiyor. Anladığımızı irfan ile uygulamamız gerekiyor. Uygulamadığımız bilgi yalın kalıyor. İşte o yüzden okumak bir cemre gibi gönüle dokunmaktır' dedi. Şahin, 'Değerli başkanımı tebrik ediyorum. Bu binalar elbette çok kıymetli, kongre merkezleri yapmak, kütüphaneler yapmak ama her şeyin başı insan, insan yetiştirmek bunun sonunda beşeri sermayeyi kuvvetlendirmek. Bugün yapmış olduğu kitap fuarıyla, 'Hayat kitaptır, Kitap hayattır' başlığıyla son baharda kitap kokusunu şehrimize getirdi Tahmazoğlu başkanıma da çok kuvvetli bir alış istiyorum, çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

BU ŞEHRİ OKUMAYA TEŞVİK EDİYORUZ
'Şahinbey Kitap Günleri Fuarı'nın açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, fuara "Kitap hayattır, hayat kitaptır." sloganıyla başladıklarına işaret ederek, "Kitap fuarını ilk defa düzenliyoruz. 9 gün boyunca 105 yayınevi ve 28 yazarımız kitapseverlerle buluşacak. Yazarlarımız, imza günleri düzenleyecek. Amacımız, bu şehre yakışır bir şekilde nesillerin yetişmesi amacıyla kitaba yatırım yapmak, okur ile yazarları buluşturmak. Bugüne kadar 9 milyonun üzerinde kitabımızı öğrencilerimize hediye ettik. Bu şehri okumaya teşvik ediyoruz' dedi.

KIRSAL MAHALLELERDEN 50 BİN ÖĞRENCİ FUARA GETİRİLECEK


Fuara kırsal mahallelerdeki 50 bin öğrenciyi fuara getireceklerini ve onlara 40 lira indirim sağlanacağını vurgulayan Tahmazoğlu, çocukların istedikleri kitabı alabileceklerini kaydetti. Tahmazoğlu, 'Kırsal Mahallelerimizde ki 50 bin öğrenciyi buraya taşıyacağız. Onlara teşvik amacıyla 40 lira değerinde bir hediye çekimiz var, bununla gelip burada kitap alabilecekler. Yayınevlerimizde kitaplarda o çeklere yüzde 50 ve yüzde 45 indirim yapacaklar. Böylelikle çocuklarımız istedikleri kitapları alabilecekler' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BÜYÜK KÜTÜPHANESİNİ İNŞA EDECEĞİZ


Okumayı teşvik etmek amacıyla Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezinin karşısına 40 bin metrekare inşaat alanıyla Türkiye'nin ikinci büyük kütüphanesini yapacaklarını belirten Tahmazoğlu, projenin bittiğini ve ihalesinin yakın zamanda yapılacağını ifade etti.

2022 YILININ SONUNDA HİZMETE GİRECEK


2022 yılının sonu itibarıyla yapımı tamamlanacak kütüphaneyi Şahinbey halkının hizmetine sunacaklarını dile getiren Tahmazoğlu, 'Projemiz bitti ve ihalesi yapılacak. 2022 yılının sonu itibarıyla kütüphanemizi Gaziantep ve Şahinbey halkının hizmetine sunacağız. Hem normal kitaplarımız hem de dijital kütüphane olacak. 24 saat açık olacak. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, lisans üstü ve doktora öğrencileri için ayrı salonlarımız olacak. Bireysel ve grup çalışmalarımız olacak. Kütüphanemize gelen öğrenci, istediği bilgiye erişebilecek. İkramlarımız olacak. Kapalı ve açık otoparkı ile Gazianteplilerin uğrak yeri olacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kütüphanenin minyatürünü buraya yapmış olacağız' dedi.


ÖZE DÖNÜŞE DOĞRU GİDİYORUZ


Şahinbey Kitap Günleri Fuarı'nın açılışında konuşan AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan da fuarın hayırlı olmasını dileyerek, 'Ankara'dan sonra ikinci büyük kütüphanenin Gaziantep'te açılacak olması çok anlamlı. Bu Gaziantep'te yerel yönetimlerin eğitime, kültüre, sanata verdiği önemi ortaya koyuyor. Son 10-15 yıldır ülkemizde kitaba karsı büyük bir ilgi, kitapla beraber dijital etkinlikleri de beraberinde yürüterek bir dönüşüme yani öze dönüşe doğru gidiyoruz. Bu çok kıymetli adımlar. Bu adımları atan herkesi kutluyorum' dedi.

KİTAP HİÇBİR ZAMAN DEĞERİNİ KAPATMAZ.


Şahinbey Kitap Günleri Fuarı'nın açılışında konuşan AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer de, fuarın hayırlı olmasını dileyerek, 'Bu etkinlikler çok önemli çünkü beşikten mezara oku diyen bir gelenekten geliyoruz. Son dönemlerde dijitalleşme ile kitabın ikinci plana atıldığı bir durumla karsı karsıya kalsak da fakat 'söz uçar yazı kalır.' Onun için kitap hiçbir zaman değerini kapatmaz. Bu anlamda Gaziantep olarak çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Okuma konusunda yerel yöneticilerimiz çok güzel önderlik yapıyorlar. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum. Kitap fuarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

PROTOKOL ÜYELERİ TARAFINDAN AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ


Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 'Şahinbey Kitap Günleri Fuarı'nın açılış kurdelesi kesildi.

28 YAZAR KİTAPSEVERLERLE BULUŞACAK


Şahinbey Belediyesi, 2-10 Ekim tarihlerinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezinde 'Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır' temasıyla açtığı bölgenin en kapsamlı kitap fuarında 105 yayın evi ve 28 seçkin yazarı kitap dostları ile buluşturuldu. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'ndeki Kitap fuarında kitap dostları on binlerce kitabı, sevdiği yazarlardan imzalı olarak temin etme fırsatı bulurken aynı zamanda da Şahinbey Belediyesi tarafından verilecek hediye çekleri ile ücretsiz kitap alma fırsatını bulabilecek. Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Kitap Fuarına civar illerden de kitap severlerin gelmesi beklenirken fuarın önemli yazarlarından İlber Ortaylı, Hayati İnanç, Mehmet Görmez'in aralarında yer aldığı 28 yazarın imza günleri ve söyleşileri de kitap şöleninde yer alacak. BAHRİ UÇAR