Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan proje kapsamında '1'inci Etap 600 Bilgisayar Dağıtım Töreni' düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep'teki eğitimin altın çağını yaşadığını söyledi.

Gaziantep'teki eğitim için 3 milyar değerinde yatırımın olduğunu bildiren Gül, '13 milyarlık yatırımımız da olsa tamamlayıcı işler yapılmazsa eksik kalır. Nedir tamamlayıcı işler? En basitinden okul yaptık, spor salonlarını yaptık, okulda tahtaya yazacak kalem yoksa tahtayı silecek bir silginiz yoksa temin edilmezse eksik kalır. Gaziantep'te kütüphane ya da kitaplık kurulumu konusunda altyapımız hazır. 'Ben okuyorum Gaziantep okuyor' kitap okuma projesinde 800 bin olan kitap sayımız 2 milyon 400'ü geçti ve alım süreçleri hala devam ediyor. Muhtemelen dönem sonuna kadar 3 milyonu aşmış olacağız. Milli Eğitim Bakanımızın desteğiyle kitaplarımızı temin ettik. 'Kütüphanesiz okul kalmasın' diyen sayın bakanımıza Gaziantep'teki projelere verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.' dedi.

'İlk etapta 600 bilgisayar aldık ve dağıttık'

Okullara ilk etapta 600 adet bilgisayar dağıttıklarını anımsatan Gül, 'Diğer bir konuda bu bilgisayarlara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle basit bir program yükleyerek kütüphanedeki kitapları kayıt altına alacağız. Kim kitap aldı, kim verdi, kim okudu, buna istinaden yılın sonunda kaç kitap okunduğu istatistiğini değerlendirip 36 bin kitaplık olan dijital kütüphaneye yol açacağız. Sizlerin ve öğretmenlerimizin emekleri gerçek anlamda yerini bulmuş olacak. İlk etapta 600 bilgisayar alarak yaklaşık 8 milyon 800 bin lira yani 9 milyon kadar bütçemizle Büyükşehir Belediye başkanımızın destekleriyle bundan sonraki projelerimizi birlikte yapmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

'Eğitim bizim geleceğimiz'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Eğitim şehri Gaziantep, bilim şehri Gaziantep hedefimiz ilerliyor. Buna inanmak ve bu söylemi yerine getirmek için yapmak lazımdı. Sanayi şehri Gaziantep, gastronomi şehri Gaziantep'i çok rahat bir şekilde söylüyorduk. Eğitim şehri Gaziantep, bilim şehri Gaziantep'i şehre sokmazsak şehrin sanayisi sürdürülebilir kalkınmada olması mümkün değildir. Eğitim bizim geleceğimiz, eğitim bizim yarınımız. Nasıl bir Gaziantep, nasıl bir Türkiye, nasıl bir dünya istiyoruz cevabı buna ne kadar yatırım yapıyoruz, bunun gereğini ne kadar yapıyoruz, buna ne kadar insan yetişiyoruzdur. Milli eğitim ordusunun hizmetkarları olarak Allah'ın izniyle bu hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyor ve hayırlı olsun diyoruz.' şeklinde konuştu.

'Kütüphanesiz okul kalmasın'

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' projesi kapsamında okullarımıza kütüphaneler oluşturuldu. Bu projeden dolayı öğrencilerimiz dijital kütüphanelere daha rahat ulaşabilecekler. Kütüphanelerimizin kitap ve bilgisayar ihtiyacı sayın valimizin ve Büyükşehir Belediye başkanımızın destekleriyle daha da zenginleşerek öğrencilerimize katkı sağladı.' diye konuştu.

'Hem dijital kitabı hem de kütüphanelerdeki kitapları çocuklarla buluşturuyoruz'

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, 'Öğrencilerin kütüphanelerde teknoloji kullanımı ve okuma alışkanlıklarını kazanabilmeleri için kütüphanelerimizde çocukların yararlanabileceği yüksek teknolojili bilgisayarlardan olması gerektiğini gören sayın valim 'yeni bilgisayarlar alalım' dedi. 'Bilgisayarsız Kütüphane Kalmasın' projesiyle inşallah hem dijital kitabı hem de kütüphanelerdeki kitapları çocuklarla buluşturmuş oluyoruz. Valimize, Büyükşehir Belediye başkanımıza her alanda eğitime verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve protokol tarafından okul müdürlerine bilgisayar dağıtımı yapıldı.