Şahinbey İlçesinde yapılan 24 derslikliAdile Türkan -Ahmet Arnavutoğlu İmam Hatip Ortaokulu törenle açıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törene, Vali Davut Gül'ün yanı sıra, Hayırsever Ahmet- Adile Arnavutoğlu,Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe,protokol üyeleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Vali Gül: 'Gaziantep hayır hasenat kültürü olan bir şehir'

Vali Davut Gül, açılışta yaptığı konuşmada, 'Gaziantep'te hayırlı bir iş için bir araya geldik.Neredeyse her gün bir okul açılışı yapıyoruz. Gaziantep hayır hasenat kültürü olan bir şehrimizdir.' dedi.

'100. Yılda 100 Hayırsever'kampanyasını da hatırlatan Vali Gül, 'İlk etapta 100 rakamı çok abartılı bulundu. Neye güveniyorsunuz denildiğinde ise Gaziantep'in hayırseverlerine güveniyoruz cevabını verdik.Nereye gitsek taziyeevi, cami, okul,4-6 yaş Kur'an kursu ve hastanede Gaziantep'in hayırseverlerini görüyoruz. Rabbim mahcup etmedi 137 tane okul yaptırmış olduk Allah sayılarını arttırsın, bu okullarda siz hayırseverler gibi evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin.Bu binanın arsasının tahsisinde, yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Okulumuzun İlimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diledi.

'100.Yılda 100 Okul' projesiyle 100 Hayırsever sayımızı 135'e ulaştırdık

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise: '100.Yılda 100 Hayırsever'projesiyle,100 okulumuzu 100 hayırseverimizle kavuşturduğumuz özel bir gündeyiz. 100 hayırsever sayımızı 137 ye ulaştırdık.Bu da Gaziantep'in hayırsever bir şehir olduğunu gösteriyor 24 derslikli okulumuz, 680 öğrencimize hizmet veren, 40 öğretmenimize hayırlı uğurlu olsun.'dedi

'Böyle bir hayra teşvik edip vesile olduğunuz için Vali Davut Gül'e ve ekibine teşekkür ediyorum'diyen Hayırsever Ahmet Arnavutroğluise konuşmasının ardından kurdele kesiminden önce duayı bizzat kendisi yaptı. Kurdele kesimininakabinde ise sınıflar gezildi. Vali Gül, Hayırsever Ahmet - Adile Arnavutoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu ve beraberindeki heyet öğretmenlerle bir araya geldi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından açılış sona erdi.