Gaziantep'te de art arda çıkarılan ve uygulamaya geçirilen genelgelerle Covid-19 vaka sayılarında son haftalarda düşüş oranı yüzde 66 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da Covid-19 vaka sayılarının en fazla düştüğü iller arasında gösterdiği Gaziantep'te 56 saatlik kısıtlamalar ve alınan diğer önlemler etkisini gösterdi.

Sosyal mesafe ve maske kullanım oranının arttırılması başta olmak üzere Covid-19’un önlenmesi için sıkı denetimlerin gerçekleştirildiği Gaziantep'te, vaka artışlarının tekrar düşmeye başlaması sevince neden oldu.

Pandemi sürecinin ilk dönemlerinde Türkiye'nin en çok Covid-19 vakalarının görüldüğü illerden biri olan Gaziantep’te son bir ay içerisinde vaka sayılarının düşüşe geçmesi hastanelerdeki yoğunluğu da azalttı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve kurallar Gaziantep’te vaka sayılarını düşürürken cadde ve sokaklardaki yoğunluk da geçen haftalara oranla azaldı.

Maske ve sosyal mesafe başta olmak üzere Covid-19 kurallarına uyulmasının ardından Gaziantep’te, risk haritası da yeşile döndü.

Öte yandan, pandemi sürecininin ilk dönemlerinde günde yaklaşık 3 bin kişiye Covid-19 kurallarına uymadıkları gerekçesiyle cezai işlem uygulanıyordu. Ancak son haftalarda vatandaşların kurallara daha sık uymasıyla birlikte cezai işlem uygulananların sayısının da düşüş başladı.

Ayrıca, Gaziantep Valisi Davut Gül başta olmak üzere kentteki yetkililer, rehavete kapılmaması ve tedbirlerinde elden bırakılmaması uyarısında bulunuyor.