Her yıl Peygamber Sevdalıları Vakfı 'Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikler geçtiğimiz 2 yıl Covid-19 salgını nedeniyle düzenlenememişti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yıl da 'Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' etkinliklerini Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle kitlesel bir programın yapılmayacağını açıklamış, bu anlamlı günlerde yapılması gerekenler hususunda öneri ve tavsiyelerde bulunmuştu.

Her yıl farklı temalarla yapılan 'Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' etkinlikleri bu yıl 'Kurtuluş Rehberimiz Hazreti Muhammed (Sallahu Aleyhi Veselem)' teması ile gerçekleştiriliyor.

Etkinlikler kapsamında Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından kentte halka ve esnafa gül dağıtımının yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

video

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında 'Siyer Bilgi Yarışması' düzenlendi.

Gazikent Seminer Salonu'nda düzenlenen yarışma Hafız Muhammed Göçer'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahilerin seslendirildiği programda yarışmaya Hudailer, Aksa, Suffa ve Vuslat isimlerini taşıyan 4 grup katıldı. Gruplarda 3 kişi yer alırken, yarışmacılara toplamda 20 soru soruldu.

Yarışmacılar, jürinin ve katılımcıların karşısında birincilik için mücadele etti. Yaklaşık 2 saat süren yarışmada Aksa grubu birinci oldu. Aksa grubuna hediye olarak Peygamber Sevdalıları Derneği'nin özel olarak yaptırdığı saat verildi. Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara ise yarışmaya katıldıkları için Siyer kitabı hediye edildi.

Yarışmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Mehmet Taş, 'Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' etkinlikleri çerçevesinde 'Siyer Bilgi Yarışması' düzenlediklerini söyledi.

Covid-19 salgını nedeniyle ve bu yılda Ramazan ayına denk gelmesi nedeni ile meydanlarda etkinlikler yapamadıklarını anımsatan Taş, 'Her yıl meydanlarda 'Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' etkinlikleri çerçevesinde bir dizi etkinliklerimiz oluyordu. Özellikle meydanlarda dev katılımların olduğu etkinliklerimiz oluyordu. Birçok ilimizde bu etkinlikleri yapıyorduk. Fakat malumunuz son 3 yıl pandemi nedeniyle, bu yıl da nisan ayının tamamı mayıs ayının da ilk haftasının Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle meydanlara inemiyoruz. Ancak vakfımızın aldığı karar gereği farklı etkinliklerimiz oluyor. Tüm esnaf kardeşlerimize gül dağıtımında bulunduk. Bazı gönüllü esnafımız bu kapsamda işyerlerinde Peygamberin sevgisine has olarak ürünlerde indirim uygulamaktadırlar. Allah kendilerinden razı olsun, kardeşlerimiz bu şekilde Peygamber sevgisini göstermektir.' dedi.

Yapılan etkinliklere gösterilen teveccühün kendilerini mutlu ettiğini belirten Taş, toplumun ancak Hazreti Muhammed'in ahlakını edinmekle kurtuluşa ereceğini söyledi.