Gaziantep'te bugün başlayıp, bir hafta boyunca etkili olması beklenen kar yağışının neden olabileceği olumsuzlukların en aza indirilmesine yönelik hazırlıklar tamamlanırken, önceki kar yağışında yaşanan olumsuzlukların ve mağduriyetlerin tekrar yaşanmaması için önlemler alındı.

Kentte salı günü öğle saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis ile bağlantı sağlayan yollarda meydana gelen kazalar ve önlemlerin yetersiz alınmasından dolayı binlerce araç ve sürücüsü mağdur olmuştu.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolunun yanı sıra Gaziantep-Şanlıurfa karayolunda da çok sayıda araç ve sürücü mağdur olmuş, kent merkezinde de yol açma ve tuzlama çalışmalarının yetersiz olması ve önlemlerin yeterince alınmamasından dolayı mağduriyetler yaşanmıştı.

Kentte bugün beklenen kar yağışı ile ilgili ekipler, hazırlıklarını tamamlarken, kapanabilecek yollarda iş makineleri ve çekiciler bekletilmeye başlandı. Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu girişinde polis ekipleri, denetim yapıyor. Ekipler, kış lastiği ya da zinciri takılı olmayan araçların sürücülerini otoyola almayarak, geri gönderiyor.

Salı günü kenti etkisi altına alan kar yağışında binlerce kişinin yollarda mahsur kalması nedeniyle kış lastiği ya da zinciri takılı olmayan araçların otoyola alınmaması ile birlikte kent merkezinde de trafik polisleri bazı noktalarda önlem alıyor.

Kentte beklenen kar yağışı nedeniyle vatandaşın mağduriyet yaşamaması ve daha güvenli bir ortamda seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.

Kar yağışının ardından herhangi bir sorun ve sıkıntının oluşmaması için tüm önlemler alınırken, yoğun kar yağışı beklenmeye başlandı.

'Mecbur olmadıkça trafiğe çıkmayın'

Yoğun kar yağışı nedeniyle Gaziantep'te alınan ve alınacak önlemler ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, 'Bu akşam yağması beklenen kar henüz yağmadı. İlerleyen saatlerde yağacaktır. Gaziantep'in il ve ilçe bağlantı yollarını açık tutmak için arkadaşlarımız sahadalar. Kriz yönetim merkezimiz 7/24 görev yapıyor. Mecbur olmadıkça trafiğe çıkmayın. Lütfen kar lastiği takın.' dedi.