AK Parti Gaziantep 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmak için Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Havaalanı’ndan Şahinbey Kapalı Spor Salonu'na kadar vatandaşlar tarafından sevgi seliyle karşılandı. Yağmurlu havaya rağmen spor salonu ve çevresinde dolduran Gaziantep halkı her zamanki gibi Erdoğan’ı yine bağrına bastı. AK Parti Gaziantep 6. Olağan İl Kongresi’nde Gaziantep'in 500 bin Suriyeli mülteciye kucak açtığını hatırlatarak, övgüler yağdıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gaziantep bu yolda bizi hiçbir zaman yalnız koymadı.Gaziantep’in benim gönlümde çok özel bir yeri var. Siz ensarsınız. Siz 500 bin muhacire, Suriyeli kardeşine ev sahipliği yapıyorsunuz. Siz müjdelenenlerdensiniz. Siz efsane oldunuz” dedi. Gaziantep'te çaprazlamasına geçecek iki ayrı toplu taşıma projesi hayata geçirildiğine de değinen Erdoğan, “Gaziantep'e verdiğimiz tarımsal destek 1.3 milyar lira. Fırat Kalkanı Harekatı’ndan sonra Zeytin Dalı Harekatı’nında en önemli lojistik merkezlerinden birisi Gaziantep. Gaziantepli kardeşlerimizin operasyona katılan askerlerimize, polislerimize gösterdiği büyük muhabbeti yakından biliyorum. Hanım kardeşlerimin elleri ile sardıkları, sarmaları, yaptıkları içli köfteleri, kazan kazan yemekleri, askerlerimize ikram eden, yiyecekleri onlarla paylaşan tüm kardeşlerime şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Zulmedenlerle beraber olmadık

Konuşmasında Suriye’de 1 milyona yakın insanı öldüren BeşarEsed’in bir katil olduğunu belirten Erdoğan, “Kimyasal silahlarla bunun yanında konvansiyonel silahlarla kendi vatandaşını öldüren bu değil mi? Dünya bu adama nasıl sahip çıkıyor. Biz hiçbir zaman zalimlerle beraber olmadık. Zulmetmedik. Zulmedenlerle beraber olmadık” ifadelerini kullandı.

Bu dava ulvi bir davadır

Kongre’de konuşan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, “Bugün burada Gaziantep ve Türkiye’nin kalbi atıyor. Bugün burada Şahinbey ve Şehitkamil’in kalbi ve ruhu burada. Bugün torunları burada. Tekrar il başkanlığını bana uygun gören Cumhurbaşkanımza teşekkür ediyorum. İnşallah bu görevi layıkıyla bu dönemde de dimdik durarak devam ettireceğiz. Bu dava ulvibir davadır” dedi.