Toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, hayalleri olan kadınlar için Gaziantep'e geldiklerini belirterek, 'Bugün Kendisi için, Antep için, memleket için hayalleri olan kadınlar için geldik ve bütün Antep kadınlarının Türkiye için hedeflerini olduğunu görüyoruz' dedi. Son 19 yılda devlet desteğiyle KOSGEB, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR gibi kamu kurum ve kuruluşlarının kadınlara yönelik ciddi hibelerinin bulunduğunu anımsatan Keşir, 'Sayın cumhurbaşkanımız 'Kadını dışlayan bir toplum, potansiyelin ve gücünün yarısından vazgeçmiş demektir' diyor ve biz ne Antep ne Türkiye olarak potansiyelimizin ve gücümüzün hiçbir yerinden vazgeçmeye niyetimiz yok' dedi.

GAZİANTEP'TE 'KADIN EMEĞİ TÜRKİYE'NİN İSTİKBALİ' PROGRAMI DÜZENLENDİ

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in katılımıyla Gaziantep'te 'Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali' programı düzenlendi. Onat Kutlar Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Keşir'in yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti milletvekilleri, Kurum il müdürleri, STK temsilcileri ve kadınlar katıldı.

KURUMLARIN DESTEK VE HİBELERİ KADINLARA ANLATILDI

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in katıldığı toplantıda; KOSGEB, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR, Ticaret İl Müdürlüğü gibi kurumların kadın girişimcilere sağladığı olanaklar masaya yatırılarak, kadınların ülke ekonomisine sağlayabilecekleri olanaklar, konusunda bilgilendirme yapıldı.

HAYALLERİ OLAN KADINLAR İÇİN GELDİK

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, hayalleri olan kadınlar için Gaziantep'e geldiklerini belirterek, 'Bugün Antep kadınlar için geldik. Kendisi için, Antep için, memleket için hayalleri olan kadınlar için geldik ve bütün Antep kadınlarının Türkiye için hedeflerini olduğunu görüyoruz' dedi.

ANTEP KADINLARININ ÜRETİMDE BÜYÜK BİR EMEĞİ VE KATKISI VAR

Gaziantep kadınlarının üretimde büyük bir emeği ve katkısı olduğunu belirten Keşir, 'Antep kahramanlar diyarı bir şehir ama aynı zamanda Antep üretim şehri. Antep kadınlarının da bu üretimde büyük bir emeği ve katkısı var' dedi.

POTANSİYEL VE GÜCÜMÜZÜN YARISINDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Son 19 yılda devlet desteğiyle KOSGEB, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR, Ticaret Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarının kadınlara yönelik ciddi hibelerinin bulunduğunu anımsatan Keşir, 'Sayın cumhurbaşkanımız 'Kadını dışlayan bir toplum, potansiyelin ve gücünün yarısından vazgeçmiş demektir' diyor ve biz ne Antep ne Türkiye olarak potansiyelimizin ve gücümüzün hiçbir yerinden vazgeçmeye niyetimiz yok. İste bunun için bugün buradayız. Son 19 yılda devletimiz aracılığıyla kadınların üretime katılması için verilen hibe ve destekleri anlatacağız. Bugün Kamu kurum müdürlerimiz, kadınların lehine hangi destekler varsa onları size anlatacak' dedi.

KADINLARA YÖNELİK DESTEKLER YETERİNCE BİLİNMİYOR

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadınlara yönelik desteklerinin yeterince bilinmediğine değinen Keşir, "Son 19 yılda kamu kurum ve kuruluşların kadınlar için ciddi hibe ve destekleri var. Bunların küçük bir kısmından bir kesim haberdar ama büyük bir kısmından haberdar değiliz. Bugün ilgili kurumların müdürleri kadınlarımıza bu destekleri anlatacak. Bu uygulamaların sahada bilinmesi önemli ki bunlar kullanılsın ve kadınlar hibelerini alsın, işe girsin, emeklerini iş gücüne dönüştürsün" dedi.

KADINLARIMIZ BÜYÜK TÜRKİYE YOLUNDA ÇOK DAHA GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK

Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, 'Bugün yapılacak çalışmalarla kadınlarımız büyük Türkiye yolunda çok daha güçlenerek devam edecekler. Bu yol millete hizmet yoludur. Sayın cumhurbaşkanımız liderliğinde yola çıktık ve şuan 5.5 milyon üyeye sahip olan AK Parti'nin kadınlarıyız. Kendimize ve partimize güveniyoruz' dedi.

DOLARLA OYNANAN OYUNU DA AK KADINLAR VE MİLLETİN CESARETİYLE YENECEĞİZ

15 Temmuz darbe girişimi anımsatan Şahin, 'Dolarla oynanan oyunu da AK kadınlarla, milletin cesaretiyle yeneceğiz. İkinci yüzyılı biz kadınlarla yazıyoruz, milletimizle yazıyoruz' dedi.

KALKINMANIN BİR PARÇASI OLMALIYIZ

Büyükşehir Belediye olarak yaptıkları hizmetleri anlatan Şahin, 'Kadınlar olarak kalkınmanın bir parçası olmalıyız. Çünkü tek kanat uçamaz. Hükümet olarak çıkardığımız yasaları uyguluyoruz ve hep birlikte aydınlık Türkiye yolunda hızla ilerliyoruz' dedi.

KADIN GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK ÇOK CİDDİ DESTEKLER VERİLİYOR

Toplantıda konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer ise, 'AK Partinin 20. Benim de 11. Bütçemi geçtiğimiz Cuma günü bitirdik. Bütçe çalışmalarında bütün bakanlıklarımızın kadın ve kadın girişimcilerine çok örnek olacak bütçe, destek ve paketleri olduğunu gördük. Özellikle kadın girişimcilerimize yönelik çok ciddi destekler veriliyor. 2022 bütçesinde kadın girişimcilerin ve aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlar için çok önemli destekler var. Önemli olan kadınların iş gücüne katılmasının hızlandırılması ve ekonomik büyümede kadınların katkısının çoğalmasını istiyoruz. AK Parti olarak yapılan bütün programlarda ve belirlenen hedeflerin içerisinde kadınlar var. Güçlü Türkiye hedefimize kadınlarımızla birlikte ulaşacağız' dedi.

KADINLARA; HİBE, FON VE DÜŞÜK FAİZLİ DESTEKLER HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından kurum ve kuruluşların müdürleri, toplantıya katılan kadınlara hibe, fon ve düşük faizli destekler hakkında bilgiler verdi.

BAHRİ UÇAR