"Meslek Odamızı Hep Birlikte Yönetelim, Geleceğimizi Hep Birlikte İnşa Edelim" sloganı ile 14. Dönemi için "14 Proje" hazırladıklarını belirten Güçyetmez, “Mevcut yönetimin çok eksikliklerini gördüğümüz için aday olduk. Oda yönetimlerin öncelikli olarak bütünleştirici ve birleştirici olması gerekiyor, oda yönetimlerin kente duyarlı olması gerekiyor. 14. Olağan Genel Kurulumuza "14 Proje" ile hazırlanıyoruz.

Birbirinden donanımlı, kadınıyla, genciyle ve samimi bir ekip ile bu yola çıktık.  Göreve geldiğimizde doğru bildiğimize doğru diyeceğiz, yanlış bildiğimize yanlış diyeceğiz ve her zaman kentin değerlerini savunacağız. Projelerimizi hayata geçirip topluma fayda sağlamak istiyoruz" dedi.

İMO’DA 14. DÖNEM OLAĞAN GENEL KURULU 22-23 ŞUBATTA GERÇEKLEŞECEK

TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi’nde 22-23 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan 14.Dönem Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Gökhan Çeliktürk, Burkay Güçyetmez ve Ali Aytek yarışacak.

GÜÇYETMEZ: 14. DÖNEME "14 PROJE" İLE HAZIRLANIYORUZ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi Başkan Adayı Burkay Güçyetmez, 22-23 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan 14. Dönem Olağan Genel Kurulu öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini açıkladı. "Meslek Odamızı Hep Birlikte Yönetelim, Geleceğimizi Hep Birlikte İnşa Edelim" sloganı ile 14. Dönemi için "14 Proje" hazırladıklarını belirten Güçyetmez, projelerini tek tek anlattı.

İnşaat Mühendisleri Odası'nın insan odaklı bir meslek odası olduğunu dile getiren Güçyetmez, "İnşaat Mühendisleri insanların barınma ihtiyacından, barajlara, köprülere ve havaalanlarına kadar geniş bir görev alanına sahiptir. İnşaat Mühendislerinin en önemli görevlerinden biri de üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak bilgi ve birikimlerini toplum yararı için kullanmaktır. Biz de çıktığımız bu yolda 14. Olağan Genel Kurulumuza "14 Proje" ile hazırlanıyoruz. Birbirinden donanımlı, kadınıyla, genciyle ve samimi bir ekip ile bu yola çıktık. Projelerimizi hayata geçirip topluma fayda sağlamak istiyoruz" dedi.

DOĞRU DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ DİYECEĞİZ

Göreve geldiğinde her zaman kentin değerlerini savunacaklarını belirten Güçyetmez, “Mevcut yönetimin çok eksikliklerini gördüğümüz için aday olduk. Oda yönetimlerin öncelikli olarak bütünleştirici ve birleştirici olması gerekiyor, oda yönetimlerin kente duyarlı olması gerekiyor. Göreve geldiğimizde doğru bildiğimize doğru diyeceğiz, yanlış bildiğimize yanlış diyeceğiz ve her zaman kentin değerlerini savunacağız” dedi.

AFET MASTER PLANI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Afet Master Planı’nı hayata geçireceklerini belirten Güçyetmez, “Deprem Master Planı konusunda sadece Deprem Master Planı değil Afet Master Planı adı altında bir plan hazırlıyoruz. Somut adımlarla bu işi yapmak istiyoruz. Bina envanterinin biran önce çıkarılması gerekiyor.

Göreve geldiğimizde Deprem Master Planını Afet Master Planına dönüştürerek genel merkezin desteğiyle sokak sokak bina envanterlerinin çıkartılması noktasında sağlıklı ve somut bir çalışma yapacağız. Öncelikle hastaneler ve kamu kurumlarından başlayarak ciddi bir çalışma başlatacağız” dedi.

İŞTE GÜÇYETMEZ’İN 14 PROJESİ

  1. Dönemi için hazırladığı "14 Proje"yi tek tek anlatan Güçyetmez’in projeleri şöyle:

ELEKTRONİK CV BANKASI PROJESİ

Son 1,5 yıldan beri inşaat sektörünün zor bir dönemden geçtiğini belirten Güçyetmez, "Birçok İnşaat Mühendisi işsiz ve istihdam sorunu yaşamaktadır. İşsizlik sorununu çözebilmek için "Elektronik CV" bankası adı altında üyelerimizin ve genç meslektaşlarımızın kendi özgeçmişini oluşturabilecekleri, aradıkları iş pozisyonunu bulabilecekleri ve firmalarında aradıkları mühendislere ulaşabilecekleri bir platform oluşturacağız. Üyelerimizin "CV"leri bir bankada toplanması ve kullanıcı adları ile platforma girip iş bulmalarına yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

İMO MOBİL APP PROJESİ

İnşaat Mühendislerinin tekniği savunan meslek insanları olduğunu kaydeden Güçyetmez, "Endüstri 4.0'a girilen bir dünyada ülkemizde de atılımlar başladı. Üyelerimizin, yoğun iş temposunda "İMO Mobil APP Projesi " sayesinde odanın faaliyetlerini, etkinliklerini izleyebilecekleri, takip edebilecekleri, pratik ve teknik bilgilere ulaşabilecekler. Göreve geldiğimizde de bu projemizi hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

İMO GAZİANTEP KENTİMİZ PROJESİ

Geçmişte kent sempozyumlarının yapıldığını hatırlatan Güçyetmez,"Kentimizin sıkıntıları var ve bazı sıkınlar inşaat sektörünü etkiliyor. Tespit edeceğimiz sorunlarla beraber odamız bünyesinde platform oluşturacağız, komisyonlarla destekleyeceğiz. Hem kent yatırımlarını takip edip izleyeceğiz, hem de mecliste yer isteyeceğiz. Yeşil alanların, imar tadilatlarının takipçisi ve bu konularda Mimarlar Odamıza destek olacağız, diğer paydaşlarımız ile hareket edip kentimizin sorunlarına yönelik çözüm raporları sunacağız" şeklinde konuştu.

İMO AFET VE HAZIRLIK EKİBİ PROJESİ

Odanın bünyesinde arama-kurtarma ekibi oluşturacaklarını belirten Güçyetmez, "Gaziantep, Güneydoğu Fay Hattına yakın ve deprem gerçeği ile eninde sonunda yüzleşeceğiz. Çünkü afet doğa olayının kendisi değil, doğurmuş olduğu sonuçlardır. İnsan odaklı bir meslek odasıyız, ancak İnşaat Mühendislerinin önemini ve ne yaptığını bilmediğimiz sürece ve İnşaat Mühendisleri de bilgi birikimini toplum yararı için kullanmadığı sürece eksik kalacağız. Deprem bilincini oluşturmak için ilkokullardan başlatacağız.

Uzmanlarımız ve gönüllülerimiz ile çizgi film ve animasyonlarla depremde ve depremden sonra neler yapılması yönünde eğitimler vereceğiz. Odamız bünyesinde arama-kurtarma ekibi oluşturacağız. Bu ekip AFAD ve AKUT gibi kurumlardan destek alarak öncü birlik olacak. Deprem, sel ve diğer afetlerde ki krizi yönetecek teknik elemanların yetişmesini istiyoruz."

İMO GAZİANTEP FORUMLARI PROJESİ

Forumları çok önemsediklerini belirten Güçyetmez, “Forumları çok önemsiyoruz. İMO Gaziantep Forumları son iki yıldan beri yapılmıyor. Bir meslek odasının, forum, panel ve sempozyumları olmazsa olmazıdır. Çünkü forumlarda İnşaat Mühendislerinin sorunlarını dile getirmesini, konuşmasının sonuçlarını odamıza yön vermesini hatta  fikirlerin  genel merkeze öneri olarak iletilmesini istiyoruz. Şantiye şefi ve projeci arkadaşlarımızın sorunlarını analiz ederek, ortak hareket edeceğiz” dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Oda olarak sosyal sorumluluk projeleri hazırlayacaklarını belirten Güçyetmez, “İnşaat Mühendisi insan odaklı bir meslektir. Kentimizde bulunan, sosyal yardımlaşma adı altında hareket eden ve hareket etmek isteyen tüm kuruluşlarla ortak hareket edeceğiz. Bu ağaç dikme kampanyası, kan bağışı kampanyası veya Huzur Evi ile ilgili etkinlik olabilir. Bu konularda da duyarlı olduğumu göstermek istiyoruz” dedi.

MESLEKİ GELİŞİM KURSLARI PROJESİ

Meslek gelişim kursların önemine vurgu yapan Güçyetmez, “Bir İnşaat Mühendisinin hayatı boyunca ihtiyaç duyduğu teknoloji, yeni yönetmelik ve yeni programlarla ilgili eksiklerini tamamlayabilmesi ve yenilenmesi için hazırladığımız bir projedir. Odamızda ciddi kurslar vererek, üyelerimizi mesleki anlamda geliştirmek istiyoruz” dedi.

 

YAPI BİLGİ MODELLEMESİ (BIM) EĞİTİMLERİ PROJESİ

Yapı Bilgi Modellemesi Eğitimleri Projesinin önemli olduğunu belirten Güçyetmez, “Bu çok önemli bir proje ve dünyada yaygın olarak kullanılıyor. Türkiye'de de 3. havaalanında kullanıldı. Bu proje sadece İnşaat Mühendislerinin değil, makina, elektrik ve mimar mesleğini de kapsamaktadır. Diğer meslek odaları ile birlikte geliştireceğimiz bir projedir” dedi.

PROJEMİZ PLATFORMU PROJESİ

Genç İnşaat Mühendisleri için Projemiz Platformunu hazırladıklarını belirten Güçyetmez, “Projemiz Platformunu genç İnşaat Mühendisleri için hazırladık. Mezun olduktan sonra mesleğe geçişte sıkıntı yaşamaktadırlar. O nedenle tecrübeli meslektaşlarımız ile aynı masa etrafında oturup hem mesleğe adapte etme hem de tecrübe kazanmaları için oda olarak her zaman yanlarında olacağız” dedi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJELER

Sosyal ve Kültürel Projelere önem verdiklerini belirten Güçyetmez, “Sosyal ve Kültürel Projelerde olmazsa olmazımızdır. Üyelerimizi bir araya getiren, örgütlü gücümüzü kullanmamızı sağlayan Tiyatro Kulüpleri, Sinema Kulüpleri, İMO Gaziantep Sergi Günleri, Fotoğraf Sergileri  gibi sosyal etkinliklerini daha da arttırıp ileriye götürmek istiyoruz” dedi

İMO ÇOCUK ETKİNLİĞİ PROJESİ

Üyelerin çocukları için İMO Çocuk Etkinliği Projesi hazırladıklarını belirten Güçyetmez, “Bu proje hiç yapılmadı. Sabaha kadar çalışan ve proje yapan İnşaat Mühendisleri var. Dolayısıyla ailemizi ihmal ediyoruz. O nedenle çeşitli kurumlarla anlaşarak üyelerimizin çocuklarının yaralanacağı yüzme, resim satranç gibi kurslara yönlendireceğiz” dedi.

E-BÜLTEN PROJESİ

Odanın aylık üye faaliyetlerini E-Bülten Projesi ile üyelere göndereceklerini belirten Güçyetmez, “1974 yılından beri devam eden bültenlerimiz son iki yıldan beri yapılmıyor. Dolayısıyla E-Bülten Projesi ile aylık üye faaliyetlerimizi, elektronik ortamda e-mail ile göndereceğiz” dedi.

İMO Kadın Platformu Projesi

Kadın üyeler için İMO Kadın Platformu hazırladıklarını belirten Güçyetmez, “Kadın meslektaşlarımız odamızın olmazsa olmazıdır. Çünkü kadının elinin değdiği yerde güzel şeyler oluyor. İMO Kadın Platformu Projesi sayesinde kadın meslektaşlarımız yaşadıkları sıkıntıları dile getirebilecekler” dedi.

YOUTUBE KANALI PROJESİ

Youtube kanalı projesi hazırladıklarını belirten Güçyetmez, “Youtube kanalı sayesinde meslektaşlarımızın odamızın seminerine veya etkinliklerine gelemediği günlerin programını izleyebilecekler” diye konuştu. BAHRİ UÇAR