Kurban Bayramı'dan bu yana sürekli olarak yükselişte olan vaka oranları genel anlamda yükselişini sürdürüyor. Bu anlamda Bakan Koca tarafından açıklanan Türkiye haritasında da yükselişin devam ettiği gözlemlendi.

Bakan Koca vaka oranlarının yer aldığı haritayı açıklayarak, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım" dedi.

GAZİANTEP ARTIŞA DEVAM EDİYOR

Bakan Koca'nın açıkladığı vaka oranlarının yer aldığı Türkiye haritasında Gaziantep'in vaka oranının artmaya devam ettiği gözlemlendi. Bu durum birçok insanı tedirginliğe düşürürken, önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçilmesi ve yeni kısıtlamalar ile ilgili soru işaretlerine neden oldu.

Kurban Bayramı ile birlikte Gaziantep'in 100 bin kişiye karşılık gelen vaka oranı 26,83 gibi düşük bir orandan, yeni açıklanan ve 7 ile 13 Ağustos tarihleri arasını kapsayan vaka oranı haritasında 126,26 gibi bir orana yükseldi.

YENİ KISITLAMALAR GELİR Mİ?

Bakan Koca'nın açıkladığı ve 100 bin nüfusa karşılık gelen yeni vaka haritasındaki belirgin yükseliş devam ederken, birçok vatandaş bu yükselişten dolayı tedirginlik duymaya başladı. Özellikle hem esnaf hem de vatandaşlar önümüzdeki süreçte bu yükselişin devam etmesi ile birlikte Kabine'den yeni bir kısıtlama çıkma ihtimali daha da artıyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE OLACAK?

Vaka oranlarındaki yükseliş devam ederken vatandaşların akıllarına gelen bir diğer soru ise yüz yüze eğitim konusunda ne yapılacağı oldu. Bakan Koca dün yapılan Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Bilim Kurulu'nun okullarım güvenli bir şekilde açılması için gerekli tedbirleri içeren çalışma rehberini hazırladığını dile getirdi.

Bakan Koca, yüz yüze eğitimde aşılama ile ilgili ise, "Ülkemizde Yüksek Öğretim Kurumlarına kayıt yaptıracak 18 yaşından küçük kişiler de aşı talebinde bulunabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise hem aşılama miktarının henüz tam olarak yerini bulmaması ve vaka oranlarının son derece artması sonucunda yüz yüze eğitimin akıbeti konusunda kararsız olduklarının altını çizdi.

İşte Kurban Bayramı'ndan bu yana Gaziantep'in vaka oranları:

10 – 16 TEMMUZ:

10 - 16 Temmuz

17 – 23 TEMMUZ:

17 - 23 Temmuz

24 – 30 TEMMUZ:

24 - 30 Temmuz

31 TEMMUZ – 6 AĞUSTOS:

31 Temmuz - 6 Ağustos (1)

7 – 13 AĞUSTOS:

7-13 Ağustos